De-a latul cu un camion Kamaz în uzina Kirov din Sankt Petersburg

De-a latul cu un camion Kamaz în uzina Kirov din Sankt Petersburg
Provocat de Mike Whiddett, campionul din Formula Drift Japonia, Eduard Nikolaev, “țarul dunelor” din Dakar Rally, s-a dat de-a latul cu un camion Kamaz în Sankt Petersburg.

Eduard Nikolaev, multiplu câștigător la categoria camioane în Dakar Rally, l-a provocat de Mike Whiddett, campionul din Formula Drift Japonia, la o întrecere spectaculoasă în celebra uzină Kirov, din Sankt Petersburg, locul unde s-a construit printre altele și tancul KV-1 în cel de-al Doilea Război Mondial.

De-a latul cu un camion Kamaz în uzina Kirov din Sankt Petersburg

Provocarea, plecată de la o glumă făcută de Eduard Nikolaev și Mike Whiddett în timpul Festivalului Vitezei de la Goodwood, a venit din partea multiplului câștigător al Raliului Dakar la categoria camioane.

Cei doi piloți și-au dat întâlnire în uzina din Kirov, Sankt Petersburg, pentru un duel spectaculos între camionul Kamaz alături de care Nikolaev va concura în Dakar Rally 2019 și Mazda RX-8 alături de care Mad Mike a câștigat titlul în Formula Drift Japonia.

Chiar dacă diferențele de gabarit sunt uriașe – Kamaz având 9 tone, iar Mazda RX-8 o tonă – cele două vehicule nu sunt imposibil de comparat, având în vedere că ambele sunt propulsate de motoare a căror putere ajunge la aproape 1.000 CP.

Cei doi au pornit din colțuri diferite și s-au întâlnit în zona centrală a uzinei Kirov pentru o serie de drifturi spectaculoase, în paralel.

De-a latul cu un camion Kamaz în uzina Kirov din Sankt Petersburg

“A fost nevoie de ceva timp să mă obișnuiesc cu un camion care merge la aceeași viteză cu mine, în derapaj. O singură roată este mai mare decât toată mașina mea, dar a fost senzațional”, a spus Mike Whiddett, la prima sa experiență în Rusia.

VEZI ȘI: Handbalista Cristina Neagu a devenit brand ambasador al DB Schenker România

„Sunt super încântat că Mike a acceptat provocarea mea și mă bucur că am arătat tuturor ce se poate face cu un camion departe de dunele din deșert”, a spus și Eduard Nikolaev.

Următoarea provocare pentru Mad Mike este competiția Summer Bash din Noua Zeelandă, organizată pe 9 decembrie, unde se va duela cu cei mai tari piloți de drift de la Antipozi, iar pentru Eduard Nikolaev urmează Raliul Dakar, programat în perioada 6 – 17 ianuarie 2019.

Kamaz Master nu este la prima provocare de acest fel, în 2016, Ayrat Mardeev duelându-se la volanul unui camion Kamaz pe iconica probă specială Ouninphja a Raliului Finlandei cu Jari-Matti-Latvala, pe atunci pilot WRC al echipei Volkswagen.

Follow #infotrucker