Știri

De azi, amenzi pentru lipsa autocolantelor ”unghi mort” în Franța

Începând cu 1 ianuarie 2021, semnalizarea unghiurilor moarte la vehiculele comerciale de peste 3,5 tone a devenit obligatorie în Franța. După o perioadă de tranziție de 3 luni, de azi se vor acorda și amenzi pentru lipsa autocolantelor.

Toate vehiculele comerciale cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone (vehicule de transport marfă și pasageri) vor trebui să fie echipate cu marcaje speciale de avertizare (autocolante 25 x 17 cm) pe ambele laterale și în spate, pentru a avertiza pietonii și bicicliștii despre pericolul unghiurilor moarte.

De azi, amenzi pentru lipsa autocolantelor ”unghi mort” în Franța

Lipsa autocolantelor sau neamplasarea corectă (vezi specificații Decret 1396 din 17 noiembrie 2020) se poate pedepsi cu amenzi cuprinse între 135 de euro şi 750 de euro. Decizia controversată a atras multe critici din lumea transporturilor.

VEZI ȘI: Comandă autocolant “Atenție! Unghiuri Moarte” pentru camioane (Franța)

Pentru a veni în sprijinul transportatorilor a căror camioane vor circulă începând cu 1 ianuarie 2021 prin Franța, infotrucker.ro a introdus în oferta sa autocolante reflectorizante „Antenție! Unghiuri Moarte”, atât pentru camioane, cât și pentru autocare, conforme cu Decretul nr. 2020-1396 din 17 noiembrie 2020.

Semnalizarea unghiurilor moarte la camioane devine obligatorie în Franța

Acestea sunt disponibile la prețul de 15 lei/autocolant. Pentru un ansamblu rutier (cap tractor + semiremorcă) este nevoie de minim 3 autocolante. Autocolantele sunt produse în România de o companie specializată în producția unor astfel de lucrări.

Pentru comenzi ferme, vă rugăm să ne scrieți pe adresa office@infotrucker.ro. În email, specificați cantitatea de autocolante pe care doriți să o achiziționați și datele de facturare ale companiei.

Instrucţiunile de instalare în detaliu se pot accesa AICI.

Din aceeași categorie...

Back to top button