De azi, teste COVID și restricții de părăsire a cabinei pentru șoferi în Marea Britanie

De azi, teste COVID și restricții de părăsire a cabinei pentru șoferi în Marea Britanie
Începând de astăzi, șoferii de camion străini care intră în Marea Britanie și stau mai mult de 48 de ore trebuie să facă un test COVID. Mai mult, șoferii pot părăsi cabina doar pentru anumite activități.

Astăzi intră în vigoare noi reguli pentru șoferii de camioane și utilitare care fac curse în UK.  Astfel, șoferii străini care intră în Marea Britanie și stau în țară mai mult de 48 de ore trebuie să facă un test COVID în primele două zile de ședere. Cei care stau și mai mult trebuie să repete testul la cel mult 3 zile.

De azi, teste COVID și restricții de părăsire a cabinei pentru șoferi în Marea Britanie

Ziua și ora intrării în UK vor fi colectate și înregistrate în formularul de localizare a pasagerilor, pe care șoferii trebuie să îl completeze. Șoferii pot face teste gratuite în următoarele locații.

Noile reguli sunt menite a proteja Marea Britanie de noile tulpini mai contagioase care se răspândesc pe continent. Ele se vor aplica cel puțin până la 17 mai.

Testele nu vor fi verificate la graniță, la intrarea în UK. Cei care părăsesc țara în mai puțin de 48 de ore sunt exceptați de la testare, la fel și șoferii care vin din Irlanda.

VEZI ȘI: Camion înmatriculat în România depistat cu 880,4 kg de rășină de canabis

Test COVID pentru șoferii de camion care intră în Marea BritanieTot începând de astăzi, toți șoferii trebuie să se conformeze la noile reguli de autoizolare în cabină. Ei vor putea părăsi cabina doar pentru următoarele activități: achiziționarea de alimente, efectuarea testelor COVID, utilizarea toaletelor, exerciții fizice de scurtă durată, realimentare cu carburant, verificarea stării vehiculului, verificarea securizării mărfii, cazare în absența unei cabine de dormit.

Încălcarea noilor reguli se pedepsește cu amendă de până la 2.000 de lire sterline. Potrivit unor informații neoficiale lansate de presa britanică, în primele două săptămâni nu se vor acorda amenzi pentru cei care încalcă regula testării, ci doar avertismente.

Follow #infotrucker