De la 1 august au intrat în vigoare noi interdicții de circulație pentru camioane în Tirol

De la 1 august au intrat în vigoare noi interdicții de circulație pentru camioane în Tirol

Începând cu 1 august au intrat în vigoarea noi interdicții de circulație pentru camioane de-a lungul axului Brenner, impuse de autoritățile austriece.

Autoritățile din Tirol au restricționat anumite sectoare de drum și camioanele au interciție de a mai ieși de pe autostradă pentru a ajunge în zona de parcare a benzinăriilor de la Fritzens/Wattens și Innsbruck-Süd.

Din cauza numărului mare de camioane care ajung în benzinăria de la Fritzens/Wattens și Innsbruck-Süd au avut loc numeroase incidente, iar traficul s-a desfășurat cu dificultate.

Din acest motiv, începând cu 1 august 2019 intră în vigoare interdicția pentru camioanele cu o lungime mai mare de 12 metri inclusiv semiremorca, să iasă de pe autostradă și să ajungă pe drumurile naționale la aceste benzinării.

Pentru benzinăria de la Fritzens/Wattens interdicția este valabilă de luni până sâmbătă de la 6 la 10, iar pentru cea din Innsbruck-Süd de luni până sâmbătă între orele 7 – 18:00.

Excepția fac camioanele care trebuie să livreze marfa în aceste zone.

Aceste interdicții au ca scop reducerea traficului în regiunea Tirol, autoritățile spunând că numărul mare de camioane din regiune având o influență negativă asupra calității vieții locuitorilor de aici. În plus, traficul greu reprezintă peste 70% din cauza accidentelor în regiune.

VEZI ȘI: Amenzi mai mari pentru șoferii care nu eliberează culoarul unic de salvare în Germania

În colaborare cu Ministerul Transportului, Inovației și Tehnologiei din Austria (BMVIT), interdicțiile au fost reglementate în așa fel încât camioanele nu mai au voie să părăsească autostrada în această regiune, urmând ca zona să fie supravegheată cu ajutorul camerelor de supraveghere, dar și cu echipaje mobile de poliție.

De asemenea, interdicții de circulație pentru camioane au fost anunțate și pe Brennerstraße B 182 între Innsbruck și Gries am Brenner, aceasta urmând a fi semnalizată prin intermediul marcajelor rutiere.

Motivul este același: numărul mare de camioane care staționează în jurul benzinăriilor, traficul îngreunant și un risc mare de accidente.

Acesta este un punct de tranzit important și de aceea numărul de camioane este foarte mare. Conform statisticilor, în ultimii trei ani numărul de accidente a crescut îngrijorător.

Aceste interdicții fac parte dintr-un proiect pilot care va dura 6 luni, perioadă în care zona va fi supravegheată intens și se va evalua impactul asupra regiunii. În cazul în care rezultatele sunt satisfăcătoare, atunci vor urma și alte restricții în zonele cu trafic mare de camioane.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.