De la 1 februarie 2019 se circulă doar cu vinieta galbenă sau electronică în Austria

De la 1 februarie 2019 se circulă doar cu vinieta galbenă sau electronică în Austria
De vineri, 1 februarie 2019, în Austria este valabilă doar vinieta galbenă sau electronică, vechea vinietă - de culoare roșie - putând fi folosită doar până pe 31 ianuarie 2019.

ASFINAG, operatorul și administratorul autostrăzilor din Austria, a anunțat că începând cu 1 februarie 2019 culoarea vinietei care trebuie lipită pe parbriz este de culoare galbenă.

De la 1 februarie 2019 se circulă doar cu vinieta galbenă sau electronică în Austria

De asemenea, noua vinietă pentru acest an poate fi cumpărată online de pe site-ul ASFINAG (asfinag.at) saau prin intermediul aplicației Unterwegs.

Pentru cei care preferă versiunea fizică a vinietei, ASFINAG recomandă lipirea acesteia în partea din stânga sus a parbrizului sau în partea superioară a oglinzii retrovizoare din interior, pentru un control mai facil al acesteia.

Acesta este al doilea an în care vinieta se poate cumpăra și în format digital și până acum s-au comercializat peste 1,5 milioane.

Valabilitatea acesteia este imediată dacă este cumpărată de la cele 6 puncte de control ASFINAG, de la automatele din Kiefersfelden, de la birourile ASFINAG din Innsbruck, Hörbranz, Hohenems (Vorarlberg) și la punctul de trecere al frontierei de la Suben.

De asemenea, vinieta este valabilă imediat și dacă este cumpărată de la partenerii oficiali precum ÖAMTC, ARBÖ și anumite benzinării.

Dacă achiziționați vinieta electronică din altă parte aceasta va fi valabilă, conform normelor europene, de abia din cea de-a 18-a zi de la achiziție.

VEZI ȘI: Sistemul telematic al lui Schmitz Cargobull a fost certificat GDP de către TÜV SÜD

Acest lucru se aplică doar pentru persoanele fizice. Pentru companii, vinieta electronică este vaslabilă din momentul achitării acesteia. Vinieta anuală are o durată de valabilitatea reală de 14 luni, vinieta roșie expirând oficial pe data de 31 ianuarie.

Atenție! Vinieta este valabillă doar dacă este dezlipită complet de pe folie și este aplicată pe parbriz.

ASFINAG mai recomandă lipirea fără cute a noii viniete. Pentru asta se recomandă ca operațiunea să fie efectuată la o temperatură de minimum 5 grade Celsius.

Pentru un control eficient, se mai recomandă și ca pe parbriz să nu fie lipite mai mult de două viniete din Austria.

La motociclete vinieta trebuie lipită pe o componentă care nu poate fi schimbată, cât mai la vedere. Este interzisă aplicarea acesteia pe componente ușor detașabile sau pe casca pilotului.

Tarfifele pentru mașini și vehicule comerciale până la 3.5 tone sunt de 9.20 de euro pentru 10 zile, 26.80 de euro pentru 2 luni și 89.20 de euro pentru vinieta anuală.

La motociclete costurile sunt de 5.30 de euro, 13.40 de euro, respectiv 35.50 de euro.

Follow #infotrucker