De la 1 ianuarie, mai multe autostrăzi din Spania pot fi utilizate fără taxă

De la 1 ianuarie, mai multe autostrăzi din Spania pot fi utilizate fără taxă
Începând cu 1 ianuarie 2020, mai multe autostrăzi din Spania pot fi utilizate fără taxă, deoarece concesionarii au ajuns la finalul contractului.

Conform autorităților din Spania, autostrăzile care leagă Tarragona de Alicante și Sevilla de Cadiz pot fi utilizate în regim liber (fără taxă) până la găsirea unor noi administratori.

De la 1 ianuarie, mai multe autostrăzi din Spania pot fi utilizate fără taxă

Guvernul catalan spune că și-a dorit ca utilizatorii acestor autostrăzi să plătească o taxă în funcție de nivelul de poluare al mașinilor, însă Madridul nu a venit cu un răspuns.

Mai mult decât atât, autoritățile catalane trebuie să găsească o soluție rapidă pentru monetizarea drumurilor, întrucât începând cu 31 august 2021 toate autostrăzile care străbat regiunea vor deveni unele fără taxe (expiră restul contratelor de cesiune) asemeni Tarragona-Alicante și Sevilla-Cadiz.

Deși pentru utilizatorii drumurilor aceste vești sunt unele cât se poate de bune, pentru autorități lucrurile stau exact invers. În primul rând, lipsa taxelor ar urma să ducă la o aglomerare masivă a autostrăzilor care ar urma să provoace cozi kilometri la intrările în marile orașe.

VEZI ȘI: A fost extinsă lista mărfurilor ce nu mai pot fi transportate rutier între Kufstein și Ampass

Conform declarațiilor făcute la finalul anului 2019, și autostrăzile din Spania care încă nu au fost finalizate ca urmare a crizei din 2008, vor fi tarifate cu aceleași prețuri ca și până acum.

În rest, prețul taxelor de autostradă a crescut conform indexului CPI, care în 2020 se traduce printr-un plus de 0.84%. Această evoluție a tarifului vine ca urmare a unui acord semnat de autoritățile locale încă din 2002.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.