De la 1 noiembrie 2018, vehiculele grele vor plăti o taxă de parcare în Paris

De la 1 noiembrie 2018, vehiculele grele vor plăti o taxă de parcare în Paris
Consiliul Local al orașului Paris a decis introducerea unei taxe de parcare pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone, începând cu 1 noiembrie 2018.

Fără să se consulte cu profesioniștii din domeniul transporturilor, Consiliul Local al Paris-ului a adoptat la sfârșitul lunii iulie o hotărâre prin care a introdus o taxă de parcare pentru vehiculele comerciale de peste 3.5 tone, scrie transportinfo.fr.

De la 1 noiembrie 2018, vehiculele grele vor plăti o taxă de parcare în Paris

Nivelul tarifar votat, de trei ori mai mare pentru vehicule comerciale grele (poids lourd) mai mari de 3.5 t decât pentru autoturisme, a fost justificat prin faptul că acest tip de vehicule ocupă o suprafață mai mare.

Desigur, Uniunea companiilor de Transport și Logistică din Franța (TLF), nu putea accepta o astfel de decizie, pe care o consideră inaplicabilă, în contextul în care majoritatea vehiculelor comerciale grele fac opriri de câteva minute.

VEZI ȘI: Liber-profesioniștii, inclusiv din transportul rutier, mai bine protejați în Spania

De asemenea, TLF apelează la bunul simt al oficialilor capitalei Franței pentru a relaxa condițiile de stabilire a tarifelor pentru parcarea în oraș, permițând utilizarea discurilor de staționare specifice spațiilor de livrare.

Federația așteaptă începutul anului școlar pentru a conduce un front comun la nivel de ramură de transport pentru a preveni aplicarea acestei măsuri.

Follow #infotrucker