Sport

Echipa De Rooy va folosi un camion electric în Dakar 2023

Echipa de curse Team de Rooy va concura în Dakar 2023 cu un camion electric dezvoltat în parteneriat cu Allison Transmission.

Parteneriatul dintre Allison Transmission și echipa multiplă câștigătoare a Raliului Dakar se întinde pe 3 ani. Camionul electric de curse va începe să fie testat în 2022, imediat după finalul Dakar 2022.

Echipa De Rooy va folosi un camion electric în Dakar 2023

Noul camion electric al Team de Rooy va debuta în competiții peste un an, în luna ianuarie, în Dakar 2023. Camionul va fi echipat cu o transmisie automată Allison din seria 4000, cu retarder integrat.

Acest model este folosit de obicei pe vehicule de construcții, de colectare a deșeurilor și camioane de pompieri. Transmisia Allison 4000 este folosită deja pe camionul greu electric cu hidrogen Hyundai XCIENT Fuel Cell, produs din 2020.

VEZI ȘI: Volvo FH Electric, în primul test independent: 343 km cu 40 de tone

”Raliul Dakar și alte competiții extreme sunt ocazii foarte bune pentru a testa componentele mecanice, în special suspensiile, axele și cutiile de viteze. Prin integrarea unei transmisii robuste și durabile de la Allison, camioanele noastre vor opera mai eficient pe terenuri dificile, cu pietre și nisip. Suntem încântați că Allison ne va sprijini să adoptăm primul nostru camion electric”, a declarat Gerard de Rooy, director general al De Rooy Transport.

Un alt avantaj al transmisiei automate Allison este tehnologia patentată a companiei pentru convertizorul de cuplu, care multiplică puterea motorului la plecarea de pe loc. Astfel, camionul electric al Team de Rooy va putea utiliza un motor mai mic, lucru important pentru a optimiza greutatea. De asemenea, motorul mai mic va elibera loc pentru baterii.

În Dakar 2022, după primele 2 etape, camioanele De Rooy IVECO ocupă locurile 6, 9, 12 și 15. Primele 4 poziții sunt ocupate de camioanele Kamaz.

Din aceeași categorie...

Back to top button