Dakar RallySportȘtiri

Gerard De Rooy câștigă a 8-a etapă și duce Iveco în fruntea Dakar

În prima specială a Dakar Rally cu accent puternic pe navigare, Gerard de Rooy și-a croit cu pricepere drum prin dunele din nordul Argentinei terminând pe primul loc în clasamentul de etapă, fapt ce i-a adus și poziția de lider la general.

După ce au trecut linia de sosire a etapei de ieri, concurenții angrenați în cadrul Dakar Rally 2016 au fost de acord că cei 534 de kilometri epuizanți, bazați 90% pe navigare, au fost principalul factor care a produs schimbări în cadrul clasamentului general la toate cele patru categorii de vehicule.

A 8-a etapă, ce leagă programată între Salta și Belen, a inclus primele zone cu dune de nisip, care au pus la încercare abilitățile de navigare și pilotaj a echipelor rămase în cursă. Gerard de Rooy a trecut primul linia de sosire la categoria camioane, obținând a doua victorie pentru Iveco în această ediție de Dakar Rally. Mai mult, victoria de etapă a olandezului, câștigător al Dakar Rally în 2012, l-a propulsat în fruntea clasamentului general, acesta fiind la peste 7 minute de rusul Nikolaev (Kamaz Master Team). Aceasta este a doua oară când Iveco urcă pe primul locul la general în #Dakak2016, după performanța reușită de Federico „Coyote” Villagra în a 5-a etapa a Dakar-ului.

Gerard De Rooy câștigă a 8-a etapă și duce Iveco în fruntea Dakar

Gerard de Rooy a trecut linia de sosire cu 2:35 minute în fața lui Eduard Nikolaev și la 5:23 minute de Andrey Karginov, ambii piloți ai echipei Kamaz Master Team. Argentinuanul Federico Villagra a terminat a opta etapă a Dakar-ului pe poziția a șasea, fiind cel mai puternic competitor Iveco după De Rooy.

VEZI ȘI: Federico Villagra și Iveco conduc la general în Dakar Rally

Ritmul scăzut al lui Pieter Versluis (EVM Rally Team / MAN TGS) și distanța mare pe care a reușit s-o pună De Rooy între, a permis echipei Petronas De Rooy Iveco să treacă în partea de sus a clasamentului general, cu cinci etape înainte de finalul Dakar Rally 2016. Cu siguranță vor fi cinci etape de luptă în care echipa Petronas De Rooy Team va încerca să conserve avantajul și să păstreze primul loc la general.

Camioanele Iveco Trakker au avut și ele o zi bună, cu un Ton van Genugten terminând la 17:34 minute în spatele lui De Rooy și un Pep Vila la 29:15 minute de lider.

Începând de astazi, caravana Dakar va începe din nou etapele „maraton”, în care concurenților nu li se va permite să primească ajutor din partea echipelor lor, la finalul zilei vehiculele fiind ținute în parcul închis.

Acest lucru va fi un nou filtru în competiție, având în vedere că bucla Belen-Belen, de astazi, ar putea fi una din etapele cele mai complexe ale Dakar Rally din acest an.

Clasament general (după 8 etape)
1. Gerard De Rooy (Petronas De Rooy Iveco / NLD / Iveco Powerstar) – 25:49:26 s
2. Pieter Versluis (EVM Rally Team / NLD / MAN TGS 480) – 25:55:55 s
3. Eduard Nikolaev (Kamaz Master Team / RUS / Kamaz) – 25:57:24 s

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button