Dearman Hubbard și Unilever colaborează pentru a reduce emisiile poluante

Dearman Hubbard și Unilever colaborează pentru a reduce emisiile poluante
Unilever a început o colaborare cu Dearman Hubbard, cu scopul de a reduce emisiile poluante ale sistemului de răcire în timpul transportului rutier cu frig.

Reducerea impactului asupra mediului în cadrul rețelei logistice este parte integrantă din planul de sustenabilitate al Unilever, scopul fiind acela de a se asigura că sistemele sale de transport și distribuție sunt cât se poate de verzi.

Dearman Hubbard și Unilever colaborează pentru a reduce emisiile poluante

În acest sens, Unilever a început la mijlocul anului trecut un proiect pilot cu producătorul de echipamente de răcire Dearman Hubbard.

Mai exact, în perioada iulie – decembrie 2017, multinaționala a testat cu succes, timp de șase luni, o unitate de refrigerare Hubbard în transportul rutier național de produse congelate din Olanda.

Totodată, acesta a fost momentul lansării pe piața din Europa a unității frigorifice de transport (TRU) produsă de britanici.

Testul a arătat că o singură unitate frigorifică de transport a redus emisiile de dioxid de carbon cu 600 de kilograme pe lună, comparativ cu sistemul tradițional de refrigerare diesel, eliminând în totalitate emisiile de oxizi de azot și particule.

VEZI ȘI: Atenție! Polițiști falși semnalați pe drumurile din Germania

De asemenea, studiul a mai demonstrat că, pe lângă beneficiile operaționale, de mediu și sociale, costul de exploatare este comparabil cu sistemele diesel existente, ceea ce înseamnă că operatorii pot obține avantaje semnificative fără costuri suplimentare.

Potrivit companiei Dearman Hubbard, unitatea frigorifică de transport oferă rate rapide de răcire care depășesc în mod semnificativ standardele stabilite de sistemele diesel și produc un zgomot sub 60 dB, fapt ce le recomandă pentru livrările noctune.

În 2016, supermarket-ul Sainsbury din Marea Britanie a devenit prima companie din lume care a introdus un camion de livrare frigorifică folosind motorul Dearman.

Follow #infotrucker