AutoȘtiriUtilitare ușoare

Debut mondial pentru Fiat Fullback în cadrul DIM Show 2015

Fiat Fullback, pick-up-ul de clasă medie a celor de la Fiat Professional, și-a făcut debutul mondial în cadrul Dubai International Motor Show 2015, cel mai mare eveniment auto din Orientul Mijlociu și Nord Estul Africii.

Bazându-se pe cei peste 100 de ani de istorie și o reputație excelentă la nivel mondial pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare, Fiat Professional face un salt important prin lansarea modelului Fiat Fullback, un model care completeaza gama actuală de produse și servicii adaptate nevoile clienților profesioniști.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Divizia de comerciale ușoare a lui Fiat a lansat pe piața cea de-a șasea generație a celui mai de succes produs din gama sa.[/pullquote]

Cu pick-up-ul Fullback, Fiat Professional își face o intrare solidă în segmentul de pick-up-uri medii în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde compania a vândut un total de 675.000 unități în 2014, din care 23% au fost vehicule comerciale ușoare. Această cotă este și mai mare în Orientul Mijlociu (58%) și Africa (52%).

Debut mondial pentru Fiat Fullback în cadrul DIM Show 2015

Prin urmare, lansarea lui Fiat Fullback este una strategică, noul model de pick-up urmând să joace un rol important în segmentul său, având toate șansele să devină lider, date fiind caracteristicile sale: construcție robustă și fiabilitate. Fullback este rezultatul înțelegerii nevoilor reale ale clienților profesioniști, fiind totodată un vehicul utilizabil în viața de zi cu zi, datorită versatilității sale.

Pe scurt, noul Fiat Fullback este gata de a da curs oricărei provocări, numele său fiind inspirat din rugby sau fotbal american – „Fullback” fiind un jucător din linia de apărare dar care poate urca și în atac, ceea ce denotă un jucător care este capabil să facă față orice situație.

[pullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Vânzările Fiat Professional în creștere cu 9% în România[/pullquote]

Perfect din punct de vedere al configurației, dimensiuni și motoare în raport cu concurența, noua camionetă de la Fiat Professional cuprinde o gamă completă de variante care vor fi adaptate la nevoile specifice ale fiecărei piețe.

În detaliu, gama Fiat Fullback cuprinde patru versiuni de caroserie – cabină simplă, cabină extinsă, cabină dublă și șasiu precum și trei niveluri de echipare.

Toate versiunile Fiat Fullback au o înălțime maximă de 1.780 mm, o lățime de 1.815 mm și un ampatament de 3.000 mm. Lungimea variază în funcție de configurația – de la 5.155 mm pentru cabină simplă până la 5.285 mm pentru cabină dublă. De asemenea, lungimea benei variază între 2.265 mm (pentru cabină simplă) și 1.520 mm la cabină dublă. De asemenea, în funcție de configurație, sarcina utilă diferă, aceasta plecând de la 1.100 kg.

În Orientul Mijlociu și Africa, Fiat Fullback va fi disponibil cu două motorizări, un diesel de 2.5 litri, cu puteri între 110 CP și 178 CP și un motor pe benzină de 2.4 litri livrează 132 CP, legate la o cutie de viteze manuală cu cinci rapoarte. În Europa și alte piețe non-europene, Fiat Fullback este disponibil cu propulsorul diesel cu corp din aluminiu de 2.4 litri, cu două plaje de putere 150 CP respectiv 180 CP, combinat cu o transmisie manuală cu șase trepte sau una automată cu cinci rapoarte cu mod sport. Fiat Fullback va fi disponibil în EMEA atât cu tracțiune spate cât și tracțiune integrală.

Fiat Fullback va fi disponibil pe piața din Europa, inclusiv pe piața din România prin importatorul oficial Autoitalia, începând cu luna mai 2016.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button