Declaraţia CEx a Consiliului de Supraveghere al Volkswagen AG

Consiliului de Supraveghere al Volkswagen AG

Ieri, 30 septembrie, Comisia Executivă a Consiliului de Supraveghere al Volkswagen AG a discutat intens timp de şapte ore referitor la situaţia actuală în privinţa manipulării emisiilor din gazele de evacuare ale motoarelor diesel.

Comisia Executivă va face propuneri Consiliului de Supraveghere cu privire la modul în care vor fi tratate pe viitor aceste chestiuni. Ieri seară, membrii Comisiei Executive au discutat componenţa Comisiei a cărei constituire a fost anunţată încă de săptămâna trecută. Această Comisie va urmări şi monitoriza îndeaproape continuarea investigaţiilor. Investigaţia externă este efectuată de către biroul de avocatură din SUA, Jones Day, sub îndrumarea Consiliului de Supraveghere. Aceste investigaţii complexe şi detaliate vor acoperi toate aspectele care sunt în prezent în discuţie. Consiliul de Supraveghere se va asigura că biroul de avocatură poate să efectueze investigaţiile în mod independent. Jones Day va prezenta Consiliului de Supraveghere rapoarte regulate cu privire la evoluţia investigaţiilor.

Comisia este condusă de Berthold Huber, vice-preşedintele Consiliului de Supraveghere şi îi va include pe membrii Consiliului de Supraveghere Volkswagen Babette Fröhlich, Olaf Lies, Oliver Porsche şi Bernd Osterloh. Comisia va raporta regulat Consiliului de Supraveghere. Suplimentar faţă de Jones Day, Comisia va putea angaja în orice moment şi consultanţi externi şi experţi adiţionali.

Declaraţia CEx a Consiliului de Supraveghere al Volkswagen AG

Ieri, Comisia Executivă a discutat de asemenea în detaliu despre evoluţia activităţilor investigaţiei externe. Jones Day a raportat cu privire la măsurile implementate în prezent. Comisia Executivă a concluzionat că încheierea investigaţiilor va fi posibilă abia peste mai multe luni. Din acest motiv, Comisia Executivă va propune Consiliului de Supraveghere ca Adunarea Generală Extraordinară planificată pentru 09 noiembrie 2015 să nu mai aibă loc. Membrii Comisiei Executive sunt toţi de acord că, având în vedere timpul disponibil şi aspectele care trebuie luate în considerare, nu ar fi realistă posibilitatea de a furniza răspunsuri bine fundamentate, care să îndeplinească aşteptările justificate ale acţionarilor. De asemenea, Comisia Executivă crede că momentan este nevoie de angajaţii respectivi ai companiei pentru clarificarea procedurilor şi soluţionarea problemelor intervenite. Aceste activităţi nu ar trebui afectate prin pregătirea în paralel a unei Adunări Generale Extraordinare.

Totuşi, Volkswagen le va raporta acţionarilor cu privire la toate subiectele relevante, în viitorul apropiat, precum şi la intervale regulate. Consiliul de Administraţie va informa săptămâna viitoare publicul referitor la rezultatele intermediare privind chestiunile actuale.

După cum a fost deja decis la finele săptămânii trecute de către Consiliul de Supraveghere, Hans Dieter Pötsch va deveni membru al Consiliului de Supraveghere. Astăzi (1 octombrie 2015), Julia Kuhn-Piëch şi-a declarat renunţarea la poziţia de membru al Consiliului de Supraveghere. „Am dori să-i mulţumim doamnei Julia Kuhn-Piëch pentru munca ei plină de implicare în cadrul Consiliului de Supraveghere al Volkswagen AG şi suntem încântaţi că va continua să lucreze în alte comisii ale Grupului,” a declarat vice-preşedintele Consiliului de Supraveghere, Berthold Huber.

Volkswagen AG va solicita înregistrarea la Tribunalul local competent a lui Hans Dieter Pötsch ca membru al Consiliului de Supraveghere. Este prevăzut ca apoi Consiliul de Supraveghere să-l aleagă în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere.

Ca succesor al lui Hans Dieter Pötsch în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Volkswagen AG, responsabil pentru Finanţe, Comisia Executivă a Consiliului de Supraveghere îl va propune Consiliului de Supraveghere pe Frank Witter (56). Acesta este în prezent Preşedintele Consiliului de Administraţie al Volkswagen Financial Services AG. Economistul a venit la Volkswagen AG în anul 1992 şi iniţial administra afacerile pe piaţa de capital în cadrul Group Treasury. În 1998, a trecut la Volkswagen of America în calitate de Treasurer. În 2001 şi 2002, a fost Corporate Treasurer la SAirGroup în Zurich, înainte să se întoarcă la Volkswagen of America, iniţial ca Chief Financial Officer (CFO) şi, începând cu 2005, de asemenea ca Chief Executive Officer (CEO). În 2006 şi 2007, a fost Reprezentant General al Volkswagen AG pentru regiunea America de Nord. Apoi, Frank Witter a fost Preşedinte şi Chief Financial Officer al VW Credit Inc. şi a fost responsabil regional pentru pieţele americane ale Volkswagen Financial Services AG. A fost Preşedintele Consiliului de Administraţie al Volkswagen Financial Services AG începând cu 15 septembrie 2008.

Follow #infotrucker