Economic

Declin pentru transportatorii germani, în ultimul trimestru din 2020

64% dintre transportatorii germani spun că al patrulea trimestru din 2020 a fost cel mai prost al ultimilor ani.

Conform unei analize economice a Asociației germane de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL), pandemia de coronavirus a avut un impact negativ asupra a 64% dintre transportatorii germani, în ultimul trimestru din 2020.

Tendința ascendentă din al treilea trimestru al lui 2020 pare să se fi oprit, iar declinul pare că nu s-a încheiat, potrivit analizei economice a BGL, realizată pe un eșantion de 399 de companii din industria de transport și logistică.

Declin pentru transportatorii germani, în ultimul trimestru din 2020

În consecință, situația balanței comerciale (media vânzărilor și balanța profitului operațional) a scăzut de la minus 9,5% la minus 15,5% comparativ cu trimestrul al treilea din 2020.

Comparativ cu al treilea trimestru, 12,5% din transportatorii germani chestionați au spus că și-au redus capacitatea flotei în al patrulea trimestru din 2020, în timp ce doar 4% au crescut-o. Pentru 37,5% dintre aceștia, vânzările au scăzut comparativ cu trimestrul anterior, în timp ce pentru 12,5% vânzările au crescut.

Potrivit analizei, 26,5% dintre transportatorii germani și-au evaluat rezultatele operaționale ca fiind slabe și doar 20,5% ca fiind bune.

VEZI ȘI: Scădere de aproximativ 2% pentru transportul local de mărfuri, în 2020

Utilizarea vehiculelor a scăzut la 28,5% din companii, iar la 10% dintre ele a crescut. Numărul șoferilor a scăzut la 14,5% din companii, iar pentru 4% a crescut.

Analiza economică a BGL arată, de asemenea, că 37,5% dintre companiile chestionate au trebuit să se confrunte cu costuri totale crescute în al patrulea trimestru, 30,5% cu costuri mai mari de personal, 24% cu costuri mai mari cu vehiculele și 28,5% cu costuri mai mari cu combustibilul.

În plus, aproape fiecare a șasea companie s-a confruntat cu întârzieri de plată din partea clienților.

Din aceeași categorie...

Back to top button