Defender Europe 20: S-au stabilit rutele pe care vor circula convoaiele militare în Germania

Defender Europe 20: S-au stabilit rutele pe care vor circula convoaiele militare în Germania
Au fost stabilite rutele pe care vor circula în Germania convoaiele militare în cadrul Defender Europe 20, cel mai mare exercițiu militar desfăşurat de SUA în Europa de la sfârșitul Războiului Rece.

Statele Unite alături de aliații NATO vor desfășura în această primăvară o operațiune militară de anvergură în Europa la care vor participa aproximativ 37.000 de soldați reprezentând 19 națiuni, respectiv 20.000 de vehicule militare.

Defender Europe 20: S-au stabilit rutele pe care vor circula convoaiele militare în Germania

Germania coordonează tot ceea ce ține de partea logistică și convoaiele militare vor folosi autostrăzile din această țară.

Operațiunea este una de mare amploare, iar Statele Unite, împreună cu partenerii NATO, simulează un război ipotetic în Europa de Est și vor să verifice în cât timp se pot mobiliza trupele și mai ales ce probleme logistice pot apărea.

Operațiunea Defender Europe 20 se va desfășura în 10 țări, punctele cele mai importante fiind în Polonia și Țările Baltice. O mare parte a arsenalului militar vine din Statele Unite și va fi transportat prin aproape toată Europa.

VEZI ȘI: Șoferii autocarelor care au transportat pasagerii sosiți din Wuhan vor primi 10 zile de concediu de odihnă

Rutele pe care vor circula convoaiele militare din februarie, între orele 22:00 – 06:00, sunt următoarele:

RUTA DE NORD: Düsseldorf – Hannover – Magdeburg – Frankfurt/Oder, pe autostrăzile A 52, A 2, A 10 și A 12;

RUTA DE SUD: Düsseldorf – Mannheim – Nürnberg – Dresden – Görlitz, pe autostrăzile A 3, A 67, A 6, A 9 și A 4;

O altă rută de transport este Bremerhaven – Hannover – Frankfurt – Mannheim. În cazul în care convoaiele sunt nevoite să folosească și alt program orar se va anunța prin toate mediile posibile.

Operațiunile de transport se vor desfășura din februarie până în mai. Exercițiul militar Defender Europe 20 se vor desfășura în iunie – iulie, iar după aceea convoaiele se vor întoarce pe aceleași rute.

Iată și câteva sfaturi utile pentru atunci care vei întâlni un astfel de convoi militar:

  • dacă te angajezi în depășire trebuie să treci de tot convoiul, nu te băga sub nicio formă între mașinile militare;
  • dacă vii de pe un drum fără prioritate așteaptă până trece tot convoiul și nu intra sub nicio formă între mașinile militare chiar dacă ai timp să faci asta;
  • dacă vii de pe un drum cu prioritate, dar convoiul militar este deja pătruns pe sensul de mers, așteaptă până când trece și ultima mașină;

Aceast exercițiu militar va influența și transportul feroviar, dar și pe cel aerian, așa că este bine ca în această perioadă să verificați cu atenție informațiile de trafic, mai ales dacă drumul vostru trece pe unul dintre traseele menționate mai sus.

Aeroporturile implicate în această operațiune sunt: Berlin-Tegel, Bremen, Frankfurt, Hamburg, München, Nürnberg și Ramstein, precum și porturile Bremerhaven, Bremen, Duisburg și Krefeld.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.