Deficitul de șoferi profesioniști pune în pericol economia britanică post-Brexit

Deficitul de șoferi profesioniști pune în pericol economia britanică post-Brexit

Cea mai mare teamă a transportatorilor britanici este că Brexit-ul ar putea genera un deficit și mai mare de șoferi, în condițiile în care aceștia se confruntă deja cu acestă problemă.

Managerii mai multor companii de transport din Marea Britanie avetizează că deficitul de șoferi profesioniști este în creștere cu 50 în fiecare zi și se așteaptă ca încă 20.000 de șoferi, majoritatea est-europeni, să renunțe până la finalul acestui an.

În acest sens, transportatorii pun în vedere guvernului britanic că lipsa de șoferi limitează capacitatea industriei de transport marfă de a livra la timp, și, prin urmare, ar putea avea repercursiuni devastatoare asupra economiei britanice post-Brexit.

Vârsta medie a unui șofer de camion britanic este de 55 de ani, iar perspective de înlocuire cu tineri sunt mici, deoarece aceștia nu sunt atrași de această meserie.

Transportatorii britanici au găsit și un vinovat pentru această situație, taxele de formare și licențiere de aproximativ 3.000 de lire sterline, considerându-le a fi un obstacol în calea tinerilor de a îmbrățișa această meserie.

VEZI ȘI: Amendă 27.000 euro pentru tahograf manipulat și emulator AdBlue

Însă, realitatea este alta, meseria de șofer profesionist a devenit una cu foarte multe sacrificii și prea puține satisfacții, chiar dacă mulți înceacă să aducă în discuție venitul.

Comisarul pentru trafic Beverley Bell, consideră că este vital ca guvernul și industria să ia măsuri pentru a remedia acest deficit înainte de a începe să aibă un impact și mai mare asupra circulației bunurilor din Marea Britanie, dar și dincolo de frontiere.

În prezent, transportatorii britanici se bazează pe aproximativ 60.000 de șoferi străini pentru a-și păstra flotele pe drum.

Dar, pe măsură ce Brexit-ul se apropie, numărul acestora va scădea din cauza lirei sterline, care se vor prăbuși.

Deficitul de șoferi profesioniști în Marea Britanie ar putea ajunge la aproximativ 45.000 după Brexit.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Avatar

    Ursu

    07/04/2019 at 1:02 AM

    Este adevarat .multi soferi deja parasesc Marea Britanie .si in primul rind din cauza devalorizarii lirei si a cheltuielilor mult mai mari ca in Europa .Important este cu ce banii ramii in buzunar la sfirsitul lunii nu cit de mare e salariul.Insa si companiile de transport si.au redus semnificativ flotele si activitatile .asa ca plecarea soferilor nu se simte

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.