InfoTechȘtiriTehnologie

Delphi va prezenta la IAA doua sisteme de siguranta activa si conectivitate

Delphi va prezenta la standul său din cadrul IAA Frankfurt 2015 tehnologii cheie care reprezintă baza pentru conducerea autonomă și un stil de viață conectat.

Vor fi în centrul atenției și soluțiile ecologice inteligente, flexibile și eficiente pentru a ajuta producătorii de automobile la îmbunătățirea consumului de combustibil și reducerea emisiilor, și în același timp la creșterea performanței de la electrificare, la progrese în sistemele de propulsie.

Fiind unul dintre puținii furnizori automotive care pot asigura portofoliul extins necesar pentru vehiculele de azi și de mâine, Delphi Automotive PLC (NYSE: DLPH) va prezenta cele mai noi tehnologii de siguranță activă și conectivitate auto la viitorul IAA Frankfurt Motor Show.

Delphi va prezenta la IAA doua sisteme de siguranta activa si conectivitate

Tehnologiile de siguranță activă și conectivitate se dezvoltă rapid. Delphi are capacitatea de furniza toate tehnologiile critice pe care vehiculele automatizate le necesită, gestionând într-un mod excepțional integrarea incredibil de complexă, a spus Jeff Owens, chief technology officer, Delphi Automotive.

Vor fi prezentate în cadrul standului vor fi prezentate tehnologii de înaltă clasă și arhitectură care permit conducerea autonomă, sisteme pentru electrificarea vehiculelor, sisteme de conectivitate între vehicule, sisteme de radar cu rază scurtă care să permită o gamă largă de caracteristici de siguranță.

De asemenea, în cadrul standului său, Delphi va lansa la nivel global primului produs integrat 3D de recunoaștere a gesturilor mâinii, cu un OEM european precum și soluții flexibile și eficiente de propulsie care să ajute producătorii de automobile la îmbunătățirea consumului de combustibil și reducerea emisiilor prin îmbunătățirea performanței.

Vehiculul autonom Delphi
La începutul acestui an, compania a demonstrat capacitățile complete ale tehnologiilor sale de siguranță activă și conducere autonomă prin cel mai lung traseu parcurs vreodată cu un vehicul autonom în America de Nord. Această călătorie de pe o coastă pe alta din San Francisco, a acoperit aproximativ 5600 km (3500 mile), și a ajuns în New York cu zero incidente pe parcursul traseului. O versiune statică a acestui vehicul va fi expusă la standul Delphi. Tehnologiile cu care a fost echipat Audi SQ5, vehiculul demonstrativ de conducere autonomă, reprezintă o platformă de dezvoltare pe care Delphi a echipat-o cu mulți senzori pentru a evalua și dezvolta diferite niveluri de automatizare – o soluție modulară, scalabilă și personalizabilă. Delphi a colectat o cantitate masivă de date care va permite dezvoltarea continuă. Tot în acest an, lui Delphi i-a fost atribuit contractul pentru conducerea pilotată de la Audi: controlerul central de asistență șofer. Acest controler multi-domeniu de la Delphi reunește multiple sub-sisteme electronice sau domenii (de exemplu, de siguranță, body, infotainment, etc.), în cadrul unui vehicul într-un singur centru de control puternic. Acest lucru permite vehiculului să gestioneze rapid și eficient cantități masive de date complexe, necesare pentru buna funcționare a caracteristicilor automate.

Caracteristici cheie

 • Gamă completă de radare de viziune și ADAS
 • Conducere autonomă pe autostradă cu schimbare a benzii
 • Conducere autonomă în mediul urban de la un punct la altul
 • Controler multi-domeniu: microprocesor de ultimă generație care conduce perfect multiple caracteristici și funcții
 • V2V/V2X: tehnologie de comunicare wireless care extinde gama de funcționalități ADAS deja existente
 • Software-ul inteligent care permite vehiculului să ia decizii complexe, cum ar fi cele luate de șofer în cazul conducerii în lumea reală

Vehiculul conectat Delphi
Delphi dezvoltă modalități mai sigure și mai practice, de comunicare între șofer și mașina acestuia. Funcția de recunoaștere a unei voci calme, gesturi hands-free, controlul contactului vizual și intuitiv, ecrane tactile care oferă multiple moduri șoferilor de a comunica cu vehiculele lor. Această funcționalitate este incorporată în cabina de pilotaj complet integrată de la Delphi pentru a face experiența de condus mai personală, sigură și plăcută.

Caracteristici cheie

 • Comunicare/Interacțiune multi-modală: Delphi a dezvoltat multiple modalităţi în care șoferul poate comunica cu vehiculul.
 • Funcția de recunoaștere vocală: cea mai bună performanță de pe piață folosind limbajul natural
 • Control prin gesturi: permite șoferului o cale alternativă de a comunica cu mașina
 • Contact vizual: următoarea generație de senzor de recunoaștere a stării de spirit a șoferului prin unitate centrală de control pentru a suplimenta și alte căi de comunicare
 • Integrarea Apple și Android oferă o interfață plată pentru funcționalitatea dispozitivelor inteligente
 • Tehnologie de senzor pentru detectarea stării de spirit șoferului care monitorizează atenția acestuia și minimizează într-un mod inteligent activitățile atunci când aceste este distras
 • Sisteme de încărcare wireless care permit dispozitivelor precum telefoane mobile și tablete încărcarea în interiorul vehiculului

Din aceeași categorie...

Back to top button