Codului de Conduită al MAN vinovat pentru denunțarea cartelului

Codului de Conduită al MAN vinovat pentru denunțarea cartelului

Conform unei declarații de presă publicate pe site-ul său oficial imediat după anunțarea deciziei Comisiei Europene, MAN susține că, Codul de Conduită al companiei include o puternică convingere în concurență liberă și loială.

Conform aceleiași declarații, producătorul german nu tolerează practicile comerciale neloiale sau comportament ilegal. Un sistem complex de conformitate asistând MAN Group în a fi în acord cu legea și reglementările interne, ca de exemplu, training-uri față-în-față, sesiuni online, analize de risc, audit și instrumente IT.

MAN a primit imunitate totală din partea Comisiei Europene, în baza Legii Clemenței din 2006 și a faptului că a denunțat această înțelegere dintre producători, reușind astfel să scape de o amendă de aproximativ 1 miliard de euro.

Codului de Conduită al MAN vinovat pentru denunțarea cartelului

După cum v-am informat, Comisia Europeană a aplicat ieri o amendă record, de 2.93 miliarde euro, față de cinci mari producători de camioane europeni pentru organizarea unui cartel al prețurilor, lucru care contravine legislației europene antitrust.

VEZI ȘI: (#Pricegate) Amendă record primită de producătorii de camioane europeni

Ca urmare a suspiciunilor de incărcare a regulilor antitrust prin organizarea unui cartel al prețurilor de către producătorii de vehiculelor comerciale între 1997 și 2011, Comisia Europeană a inceput o investigație în 2011. În 2014, Comisia a trimis către MAN Truck & Bus și ceilalți producători de camioane europeni vizați obiecțiile sale cu privire la acuzațiile formulate împotriva lor.

Cinci companii au recunoscut că au participat în cadrul înțelegerii și au fost de acord cu plata unei amenzi sub formă de despăgubire. Scania Group este încă cercetată de CE deoarece nu a colaborat în cadrul anchetei.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker