Depășirea vitezei și cititul ziarului pe volan în timpul mersului dăunează grav portofelului în Italia

Depășirea vitezei și cititul ziarului pe volan în timpul mersului dăunează grav portofelului în Italia

Depășirea vitezei și cititul ziarului pe volan în timpul mersului dăunează grav siguranței rutier, în general, și portofelului în mod particulat.

Asta au aflat și doi șoferi de camion care au fost amendați în Italia pentru abaterile de la Codul Rutier menționate mai sus.

În primul caz, o patrulă a Poliției Locale din Brembate a oprit un camion înmatriculat în Spania. În timpul controlului tahografului digital, ofițerii au detectat șapte depășiri ale vitezei legale în două zile, valorile înregistrate fiind între 100 km/h și 120 km/h.

Graba șoferului de camion de a efectua mai repede transportul l-a costat pe acesta 8.000 de euro. Pentru a evita sechestrarea camionului, șoferul a plătit amenda pe loc, beneficiind și de o reducerea de 30%. Astfel, în loc de 8.000 de euro, acesta a plătit puțin peste 5.000 de euro.

În al doilea caz, șoferul unui camion care circula pe centura Padovei a fost oprit de o patrulă a poliție rutiere, aflată într-un vehicul neinscripționat (o fac periodic în această zonă), deoarece se deplasa în bandă șerpuit.

VEZI ȘI: 100 de ani de la primul camion Daimler de cursă lungă aniversați la Retro Classics 2019

Motivul? Șoferul camionului citea ziarul pe volan în timpul mersului.

Odată oprit, omul s-a justificat spunând că volanul este mare, astfel că ziarul nu-l împiedică să conducă. Sigur, explicația nu l-a salvat de sancțiune, care în acest caz a fost una ușoară. Acesta a primit o amendă de 87 de euro și puncte pe permisul de conducere.

Așadar, ce este mai periculos? Să depășiți viteza legală sau să citiți ziarul în timp ce conduceți? Noi spunem că ambele, deoarece sunt la fel de periculoase pentru siguranța rutier.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.