Derogare temporară privind timpii de condus și odihnă în Belgia

Derogare temporară la timpii de condus și odihnă în Belgia
Până pe 18 martie, Belgia a decis să pună în aplicare o serie de măsuri care să faciliteze un flux continuu de aprovizionare, inclusiv o derogare temporară la normele privind timpii de condus și odihnă.

Această decizie vine ca urmare a schimbării comportamentului de cumpărare din ultimele zile, acesta fiind cauza de pandemia de COVID-19.

Derogare temporară privind timpii de condus și odihnă în Belgia

Conform documentului publicat de ministrul Bellot, derogarea cu privire la normele privind timpii de condus și odihnă se aplică pe o perioadă de 5 zile. Aceasta a intrat în aplicare în 14 martie la orele 0:01 și va înceta în 18 martie la orele 23:59.

„Ca urmare a anunțului cu privire la măsurile de urgență luate de Consiliul Național de Securitate împotriva epidemiei de coronavirus, magazinele și farmaciile s-au confruntat cu un aflux de clienți”.

Astfel, pentru a evita lipsa stocurilor și pentru a nu răspândi panica în rândul populației (cauzată, evident, de lipsa alimentelor de pe rafturi, ministrul belgian a decis să vină cu o derogare în domeniul transporturilor în privința normelor de odihnă și a timpilor de conducere pe baza articolului 14, paragraful 2 din Reg. (UE) 561/2006 în privința șoferilor care transportă alimente, medicamente și alte bunuri de larg consum pentru magazine sau farmacii.

VEZI ȘI: Austria a introdus o derogare temporară la Reg. (UE) 561/2006 până pe 14 aprilie

„Această relaxare a normelor se aplică doar șoferilor care transportă mărfuri din categoriile mai sus menționate. Aceștia vor fi nevoiți să aibă notat pe rapoarte sau listat motivul pentru care depășesc timpii de conducere”.

Această relaxare temporară reflectă circumstanțele excepționale. Vreau să fiu cât se poate de clar înțeles că șoferii și siguranță drumurilor trebuie să nu fie compromisă. Șoferii nu trebuie să conducă în stare de oboseală, iar angajatorii rămân responsabili pentru siguranța angajaților și a celorlalți participanți la trafic”.

O măsură similară a fost luată și de Danemarca în aceeași zi. De asemenea, măsuri de relaxare a normelor privind timpii de condus și odihnă au mai luat Spania, Italia, Suedia și Austria.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.