Design-ul farurilor camioanelor Volvo a fost inspirat de gheață

Design-ul farurilor camioanelor Volvo a fost inspirat de gheață
Design-ul farurilor camioanelor Volvo, probabil, cel mai iconic din industria camioanelor, a fost inspirat din natură, mai exact de forma și textura gheții.

Punem pariu că mulți v-ați întrebat ce anume a inspirat design-ul farurilor camioanelor Volvo, unele cu, probabil, cea mai iconică semnătură luminoasă din industria camioanelor.

Design-ul farurilor camioanelor Volvo a fost inspirat de gheață

Producătorul suedez din Goteborg a mizat pe design-ul scandinav, unul simplu, dar care aduce suficient de multă emoție și face ca toate camioanele Volvo să fie recunoscute instantaneu pe drum.

„Întotdeauna ne întrebăm cum putem scala design-ul și cum îl putem defini mai bine. De aceea, natura reprezintă sursa noastră principală de inspirație”, explică pentru revista Volvo Magazin Maria Balthammar, designer senior în cadrul companiei suedeze.

Spre exemplu, pentru design-ul farurilor camioanelor sale, Volvo s-a inspirat din natură. Mai exact, luminile de zi sub forma literei V fiind inspirate de ghețari.

VEZI ȘI: Camioanele cu propulsii alternative fac parte din strategia Germaniei de reducere a emisiilor de CO2

Marea majoritate a farurilor au lumini orizontale, însă la Volvo este diferit. Exteriorul clar înseamnă că fiecare elemente luminos poate fi văzut prin carcasă, iar forma verticală oferă un contur unic. Când vezi un camion Volvo, îl recunoști imediat după forma farurilor.

Design-ul farurilor camioanelor Volvo a fost inspirat de gheață

„Explorăm constant cum putem utiliza lumina pentru a îmbunătăți siguranța”, mai spune Maria Balthammar.

Oficialii Volvo spun că forma farurilor nu doar reușește să scoată în evidență design-ul special, ci generează o siguranță sporită. Noile LED-uri folosite de suedezi ajută și mai mult la îmbunătățirea designului și la creșterea siguranței.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.