Știri

Design-ul noii game Renault Trucks câștigă premii

Puțini își puteau imagina anul trecut, atunci când Renault Trucks și-a prezentat noua gamă de camioane că acestea ar putea fi premiate la capitolul design, unul din subiectele „sensibile” dezbătute în presa. Design-ul atipic al noii game Renault Trucks se diferențiază de cel al tuturor celorlalți producători.

Acest lucru se datorează în întregime întregii echipe de design condusă de Hervé Bertrand. De altfel, acesta a fost numit, „Omul anului” de revista italiană Il Mondo dei trasporti și a primit un premiu „Slice”, la prestigioasa ceremonie D&AD Awards de la Londra.

Design-ul noii game Renault Trucks câștigă premii

Proiectarea noii game Renault Trucks s-a concentrat pe eficiența energetică, câștigând în final aprobarea clientului. De altfel, noul design a câștiga recent premii în Italia și Marea Britanie, atât din partea transportatorilor rutieri cât și din partea designerilor profesioniști.

Schita Renault Trucks T

Omul anului 2014 în Italia
În Italia, Hervé Bertrand, Designer Șef al Renault Trucks a fost declarat „Omul anului 2014” de către revista Il Mondo dei trasporti. A fost pentru prima dată când juriul, format din profesioniști ai transportului rutier de marfă, a acordat acest premiu un designer. Juriul a subliniat contribuția adusă de Hervé Bertrand și a evidențiat rolul important jucat de departamentul de prioctare în sectorul vehiculelor comerciale și evoluția stilistică care a condus la această nouă gamă. La gala de premiere, Hervé Bertrand a subliniat modul în care nevoile clientilor au evoluat, influențând și inspirând vehiculele din noua gama Renault Trucks, toate fiind axate pe economisirea energiei.

Premiul „Slice” pentru design acordat de D&AD

Premiu „Slice”
La sfârșitul luni mai, British Design & Art Direction (D&AD) de asemenea a premiat design-ul adoptat pe noul model Renault Trucks T. Înființat în 1963, D&AD a fost creat pentru a recompensa și promova munca și design-ul original, cu o acoperire globală. Hervé Bertrand, a participat la cea de 55-a gală de premiere de la Londra, acolo unde a fost nominalizat la categoria Design Industrial. El a plecat cu un prețios „Slice”, cel include în directorul D&AD pentru 2014 ce va fi publicat în septembrie 2014.

Herve Bertrand, Designer Șef al Renault Trucks
Hervé Bertrand, Designer Șef al Renault Trucks
Născut la Paris în 1966, Hervé Bertrand și-a petrecut copilăria în America de Sud. Pasiunea pentru artă și design i-a fost inspirată de filmului The Fountainhead, cel are ca actor principal pe Gary Cooper. Odată ce a decis că vrea să devină designer, el a început studiile la Școala de Artă din Helsinki. Aspectul foarte organic de proiectare finlandez a stat la baza dezvoltării carierei sale în companii precum Hyundai sau Human Factors. În urma acestor experiențe, s-a mutat în Europa și a început să lucreze în diferite proiecte. S-a alăturat echipei Seymour Powell din Londra, unde a dezvoltat o gamă largă de produse, inclusiv unele pentru piețe de masă, precum și echipament auto. Ca șef al departamentului de design în cadrul Renault Trucks în ultimii 10 ani, acesta a înființat Hall of Design din Lyon. În acest centru, Bertrand împreună cu echipa sa a orchestrat proiectarea noilor game Renault Trucks care trebuiau să satisfacă dorințele și nevoile clienților în ceea ce privește robustețea și eficiența energetică.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button