Camioane

Design-ul camionului electric autonom Volvo Vera, explicat de specialiștii Volvo Trucks

Volvo Vera este un concept de camion electric autonom gândit să fie sigur, silențios, prietenos cu mediul și gata să ofere economii majore la nivelul costurilor totale de operare.

Conceptul Volvo Vera a fost expus în cadrul unui eveniment special desfășurat la Berlin, iar unul dintre cele mai interesante aspecte îl constituie lipsa cabinei. Pentru ca lumea să accepte viitor, Volvo a decis să explice câteva dintre detaliile de design pregătite pe conceptul Vera.

Design-ul camionului electric autonom Volvo Vera, explicat de specialiștii Volvo Trucks

În afara lipsei cabinei, Volvo Vera primește o serie de detalii specifice unui camion electric autonom. Caroseria lui Vera este una bine definită. În partea din față există „creierul” camionului, partea electronică dezvoltată să controleze orice acțiune.

VEZI ȘI: Sfaturi din partea autorităților britanice pentru a stopa pătrunderea ilegală a imigranților

Cu ajutorul unor abțibilduri, suedezii fac trecerea către zona posterioară, cea în care sunt „ascunse” elementele electrice (motor și baterie). Pentru a scoate și mai mult în evidență aceste zone specifice, Volvo a ales nuanțe diferite de gri.

Jantele reprezintă un alt aspect important în designul lui Vera. Jantele de dimensiuni mari completează aspectul impunător al conceptului, iar zona centrală a fost vopsită în portocaliu.

Designerii suedezi au spus că s-au inspirat din secțiunea unui cablu de cupru atunci când au proiectat jantele (zona portocalie ne trimite cu gândul la cuprul din cabluri, elementele de siguranță sunt reprezentate aici de jante, iar protecția exterioară a cablului este reprezentată de anvelope).

Volvo Vera dispune și de lumini speciale sub forma literei V și amplasate în zonele laterale ale conceptului și nu în extremitățile din partea frontală, așa cum se întâmplă în cazul vehiculelor convențioanale. Stopurile au fost și ele integrate la nivelul caroseriei pentru a scoate în evidență designul fluid.

„Cea de-a cincea roată” a fost integrată perfect la nivelul liniilor de design, iar privit din lateral, Vera nu trădează existența acestui element de conexiune cu semiremorca.

Din aceeași categorie...

Back to top button