GreenZoneTehnologie

Designwerk prezintă un Mega Charger pentru camioane electrice

Producătorul elvețian de camioane electrice Designwerk și-a extins portofoliul cu o nouă stație de încărcare rapidă, sub forma unui container.

Noul sistem este proiectat pentru a face vehiculele comerciale electrice potrivite pentru aplicațiile pe distanțe lungi, fără a încărca rețeaua electrică. Primul Mega Charger din Elveția va fi livrat companiei Galliker Transport AG, în 2024.

Industria de transport depinde de puterea rețelei pentru a încărca vehiculele comerciale suficient de repede. În urmă cu aproape un an, Designwerk Technologies AG a anunțat dezvoltarea unei noi stații de încărcare, deosebit de puternică, în cadrul unui proiect demonstrativ. Versiunea comercială bazată pe acea stație a fost acum prezentată.

Designwerk prezintă un Mega Charger pentru camioane electrice

Containerul de aproximativ 8,6 metri lungime, 2,55 metri lățime și 3 metri înălțime găzduiește baterii litiu-ion cu o capacitate de până la 2 MWh, pentru a garanta că rețeaua electrică nu este afectată de vârfurile de consum din timpul încărcării camioanelor. Containerul este echipat cu două puncte de încărcare CCS, fiecare cu o putere de 420 kW.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

Noul ”Mega Charger” al Designwerk poate fi deja comandat. Companiile de transport pot adapta produsul, în ce privește puterea de încărcare și capacitatea bateriei, în funcție de propriile nevoi.

În viitor, stația va putea fi echipată și cu conectori pentru standardul de încărcare Megawatt (MCS). În proiectul său demonstrativ, Designwerk a testat stații cu puncte de încărcare cu putere individuală de până la 1,05 MW. Tehnologia Megawatt este așteptată să devină matură pentru comercializare în 2025.

Din aceeași categorie...

Back to top button