Despăgubire de 500.000 euro pentru un accident de muncă

Despăgubire de 500.000 euro pentru un accident de muncă

Se întâmplă în Italia. Familia lui Luigino Fabbian, un șofer de camion în vârstă de 48 de ani care a murit la locul de muncă în 2014 au obținut o compensare de 500.000 de euro.

Conform Trasporto Europa, în seara zilei de 14 iulie 2014, Luigino Fabbian a oprit camionul companiei pe care lucrat ca șofer, după descărcarea pe șantierul de construcții a companiei franceze Combloux, situat în apropiere de granița cu Italia. Șoferul a trebuit să atașeze o remorcă și apoi să plece, însă, în timp ce efectua operațiunile de cuplare, camionul a scăpat în spate și l-a strivit de remorcă, omorându-l. Ca urmare a acestui incident, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru omor împotriva celor responsabili.

Materialul adunat pentru urmărirea penală a servit familiei șoferului de camion în inițierea inițieze procedurilor civile pentru a obține despăgubiri, susținând că accidentul a fost cauzat de o defecțiune la sistemul frânei de parcare a capului tractor. Acest lucru a fost confirmat de expertiza tehnică inițiată de către procuror.

Despăgubire de 500.000 euro pentru un accident de muncă

În apărarea sa, societatea la care șoferul de camion era angajat a susținut că, înaintea morții lui Fabbian, camionul a fost folosit și de alți șoferi ai companiei, care n-au semnalizat vreo problemă de întreținere.

VEZI ȘI: Iveco a livrat primul camion alimentat cu LNG din Germania

Disputa a fost soluționată în afara Curții, printr-o tranzacție judiciară care prevede plata de către compania de asigurări a 500.000 de euro familiei șoferului de camion mort.

Totuși, familia șoferului dorește să înceapă un nou proces civil pentru a primi despăgubirea și de pe asigurarea RCA.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker