Știri

Despăgubire de 500.000 euro pentru un accident de muncă

Se întâmplă în Italia. Familia lui Luigino Fabbian, un șofer de camion în vârstă de 48 de ani care a murit la locul de muncă în 2014 au obținut o compensare de 500.000 de euro.

Conform Trasporto Europa, în seara zilei de 14 iulie 2014, Luigino Fabbian a oprit camionul companiei pe care lucrat ca șofer, după descărcarea pe șantierul de construcții a companiei franceze Combloux, situat în apropiere de granița cu Italia. Șoferul a trebuit să atașeze o remorcă și apoi să plece, însă, în timp ce efectua operațiunile de cuplare, camionul a scăpat în spate și l-a strivit de remorcă, omorându-l. Ca urmare a acestui incident, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru omor împotriva celor responsabili.

Materialul adunat pentru urmărirea penală a servit familiei șoferului de camion în inițierea inițieze procedurilor civile pentru a obține despăgubiri, susținând că accidentul a fost cauzat de o defecțiune la sistemul frânei de parcare a capului tractor. Acest lucru a fost confirmat de expertiza tehnică inițiată de către procuror.

Despăgubire de 500.000 euro pentru un accident de muncă

În apărarea sa, societatea la care șoferul de camion era angajat a susținut că, înaintea morții lui Fabbian, camionul a fost folosit și de alți șoferi ai companiei, care n-au semnalizat vreo problemă de întreținere.

VEZI ȘI: Iveco a livrat primul camion alimentat cu LNG din Germania

Disputa a fost soluționată în afara Curții, printr-o tranzacție judiciară care prevede plata de către compania de asigurări a 500.000 de euro familiei șoferului de camion mort.

Totuși, familia șoferului dorește să înceapă un nou proces civil pentru a primi despăgubirea și de pe asigurarea RCA.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button