Știri

Despăgubire substanțială pentru doi șoferi musulmani din SUA

Curtea Federală a Statelor Unite a stabilit o despăgubire substanțială pentru doi șoferi musulmani angajați ai companiei de transport Star Transport, concediați pentru că au refuzat să transporte alcool.

În 2009, compania de transport Star Transport din Statele Unite le-a trasat sarcină șoferilor musulmani de origine somaleză angajați, Mahad Mohamed Hassan și Abass Abdkiarim Bulshale, să transporte bere cu camionul, însă cei doi șoferi au refuzat, argumentând că acest lucru aduc atingere religiei musulmane. După cum se știe, Islamul interzice consumul de alcool și, desigur, și transportul. Compania Star Transport a considerat această obiecție ca nefondată iar cei doi șoferi musulmani au fost concediați.

În urma deciziei companiei, cei doi șoferi au făcut plângere la Comisia Federală de Șanse Egale la Muncă, susținând că a suferit o discriminare religioasă. Comisia a început un proces împotriva Star Transport, iar în martie 2015 avocatul companiei de transport a recunoscut responsabilitatea, însă acest lucru nu a fost suficient pentru a închide cazul.

Judecătorul James E. Shadid a decis că cei doi șoferi musulmani concediați trebuie să primească o despăgubire de la compania de transport în cuantum de 240 de mii de dolari, câte 120 de mii de dolari fiecare. Din cei 120 de mii de dolari, 20 de mii reprezintă valoarea despăgubirii, restul de 100.000 fiind daune morale.

Dar există o problemă. Star Transport și-a închis porțile la începutul anului 2015, și nu este clar cine și cum va plăti această suma.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button