Despre camerele radar care înregistrează viteza medie în Marea Britanie

Despre camerele radar care înregistrează viteza medie în Marea Britanie

Camerele radar care înregistrează viteza medie în Marea Britanie au intrat în centrul atenție publice, după ce un șofer a fost amendat în ianuarie 2018 pentru depășirea vitezei legale cu 1 mph.

Marea Britanie are, probabil, țara cu cel mai complex sistem de supraveghere video din lume, compus din tot felul de camere, de la supraveghere cu recunoaștere facială până la radar care înregistrează viteza medie.

Trebuie să știți că acestea sunt prezente peste tot și nu prea iartă nimic, cu atât mai mult șoferii indisciplinați în trafic.

Dintre toate tipurile de camere prezente pe autostrăzile și drumurile din Marea Britanie, cele mai detestate de șoferi sunt cele camerele radar care înregistrează viteza medie, deoarece sunt imposibil de păcălit.

Din acest motiv, cei de la leicestermercury.co.uk au făcut un mic ghid de cum poți să eviți o amendă de viteză.

Așadar, cum funcționează camerele de viteză medie?
Multiplele camere (cel puțin două) sunt montate în locații diferite de-a lungul unui drum la o distanță minimă de 200 m una de cealaltă și sunt sincronizate să înregistreze momentul exact când un vehicul trece de ele.

Apoi, un calculator va determina viteza medie dintre cele două camere, determinând astfel dacă vehiculul a depăsit sau nu viteza legală.

VEZI ȘI: Uber a lansat serviciul de ridesharing 100% electric UberGREEN

Unii șoferi cred în mod greșit că fiecare cameră înregistrează o viteză de deplasare diferită, astfel că, aceștia accelerează între camere și încetinesc atunci când trec prin dreptul lor. Acest lucru sigur le va aduce o amendă.

Camerele video înregistrează pur și simplu timpul în care un vehicul parcurge distanța dintre ele.

Funcționează camerele radar noaptea?
Da, spun reprezentanții poliției. Acestea sunt construite cu tehnologie cu infraroșu pentru a le permite funcționarea atât ziua, cât și noaptea. De asemenea, acestea funcționează și pe orice tip de vreme.

Pot camerele radar să rămână fără film?
Știm, o intrebare stupidă, având în vedere multitudinea de tipuri de stocare a datelor. Totuși, aceasta a fost pusă de către șoferi.

Evident că, nu rămân fără film! La fel ca și celelalte camere radar de viteză, și cele care înregistrează viteza medie stochează datele într-un calculator.

Ce tipuri de vehicule pot fi depistate?
Conform poliției, camerele radar care înregistrează viteza medie pot depista orice tip de vehicul care circulă de viteză, inclusiv bicicletă.

Dacă un vehicul schimbă benzile, acesta va evita amenda?
În niciun caz! Camerele calculează inclusiv modificarea benzii de circulație. Acest mit îi face pe vitezomani să schimbe periculos benzile de circulație crescând șansele producerii unui accident.

În cazul în care un șofer trece prin mai mult de două seturi de camere radar într-o secvență în timp ce depășește limita de viteză, va fi amendat mai mult de o dată?
Acest lucru este puțin probabil. Numai anumite camere din secvență sunt de obicei „sincronizate”, astfel încât, în cazul în care, de exemplu, există patru camere într-o secvență, viteza poate și înregistrată de prima și a treia, a doua și a patra sau prima și ultima.

Însă, nu aveți de unde să știți care din ele sunt sincronizate.

În cazul în care există secvențe separate pe același drum, șoferul va comite infracțiuni separate privind viteza. În acest caz, acesta va primi două amenzi.

Dacă am mai puțin de 10% peste limită, primesc amendă?
De-a lungul anilor, foarte mulți șoferi, au susținut că nu vor primi amendă atâta timp cât viteza nu depășește limita cu mai mult de 10% + 2 mph.

Mai multe forțe de poliție la nivel național au indicat că șoferii se pot aștepta la o marjă de libertate mai mică, deoarece camerele devin mai exacte – iar legea spune că un șofer poate primi o amendă imediat ce depășește limita, chiar dacă este doar cu 1 mph.

Cum pot fi evitate amenzile pentru viteză?
Există o singură metodă prin care poți fi sigur că nu vei primi nicio amendă de viteză, iar aceasta este să mergi cu viteza legală, indiferent de țara unde conduci.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.