Despre soluțiile electrice Scania și provocările care vin odată cu electrificarea

Despre soluțiile electrice Scania și provocările care vin odată cu electrificarea
În viitor, fiecare soluție de transport poate fi electrică. Iar pentru o lume durabilă, majoritatea ar trebui să fie. Însă înlocuirea unui camion diesel cu un vehicul electrificat înseamnă mai mult decât simplul schimb al unui vehicul vechi cu unul nou.

Electrificarea este esențială pentr o viitoare industrie de transport durabilă și pentru emisii de carbon semnificativ mai mici. Scania are acum o gamă electrică de camioane și autobuze, și pachete de soluții ca opțiune completă la cheie. Cu toate acestea, trecerea la o flotă electrificată implică schimbarea fundamentală a practicilor de afaceri testate în timp și a sistemelor de gestionare a flotei, precum și planificarea logistică și infrastructură.

Despre soluțiile electrice Scania și provocările care vin odată cu electrificarea

Toate acestea sunt complexe, dar inevitabile, întrucât companiile de transport se angajează în electrificare. Cu toate acestea, stimulentele locale joacă un rol major în viteza tranziției și va fi necesar ca autoritățile să facă viabilă din punct de vedere economic utilizarea unui vehicul electrificat pentru companiile de transport.

„Industria deschide noi drumuri și drumul care urmează implică o multitudine de factori de luat în considerare. De aceea, facem tot posibilul pentru a ajuta la o tranziție lină”, a declarat Anders Lampinen, director Scania în cadrul departamentului de tehnologii noi.

Alimentat pe tot parcursul zilei
Fiecare vehicul electric din gama Scania este văzut ca o soluție care valorifică totul: de la vehiculul în sine, până la servicii care asigură pregătirea șoferilor și parteneriate cu furnizorii de energie. În primul rând, rutele și tipul de transport determină nevoia de încărcare și infrastructură. De aceea, Scania vine cu soluții pentru cei care sunt pregătiți să facă pasul către electrificarea completă.

„Acest lucru este probabil cel mai important și vom ajuta clientul să creeze facilități eficiente de încărcare. De asemenea, managerul de flotă trebuie să înțeleagă faptul că locul și modul în care bateria se încarcă devine cheia pentru o industrie mai bună”, a complatat oficialul Scania.

VEZI ȘI: Holcim operează trei autobetoniere electrice Futuricum Concrete 40E

Tehnologia vehiculelor electrice pe această scară este nouă și, pe lângă încărcare, implementarea individuală și practicile de întreținere pe termen lung sunt departe de a fi standardizate între producătorii de vehicule.

„Acest lucru pune cerințe noi și diferite în ceea ce privește seturile de abilități, cunoștințele și certificările atelierelor pentru a sprijini acea tehnologie și de aceea depunem eforturi mari pentru a ne instrui personalul din atelier”, spune reprezentantul Scania.

Cât mai mult timp de funcționare posibil
Rețeaua de service este extrem de importantă pentru că astfel se va putea asigura funcționarea maximă a vehiculelor electrice livrate. Fiecare client este unic, iar pentru a evalua nevoile lui și pentru a oferi instrumente personalizate este nevoie de experiență. De aceea, Scania spune că vine cu un contract complet de reparații și mentenanță care să acopere toate situațiile.

Transportul cu vehicule electrice aduce multe întrebări din partea companiilor, iar oficialii Scania spun că încearcă să vină cu răspunsuri și soluții concrete. „Înțelegem operațiunile clienților noștri, fiecare provocare și fiecare nouă oportunitate”, a completat oficialul Scania.

Follow #infotrucker