ȘtiriUtil

Despre „Stickerul Roșu” lipit la intrare în Ungaria pe camioanele cu marfă din Italia

Ce este „Stickerul Roșu” lipit de autoritățile maghiare în punctele de frontieră pe camioanele încărcate cu marfă din Italia, ce trebuie descărcată în Ungaria, și care sunt obligațiile șoferului.

Este foarte posibil ca atunci când vei avea de descărcat în Ungaria o marfă provenită din Italia, autoritățile maghiare să-ți lipească pe ușa camionului „Stickerul Roșu”, pe care scrie mare “Tilos a belepes!”, adică “Nu intrați!”.

Despre "Stickerul Roșu" lipit la intrare în Ungaria pe camioanele cu marfă din Italia

Ideea este să nu intri în panică, chiar dacă mesajul de pe el nu este unul care ar trebui să te liniștească. Acesta anunță faptul că persoana din interior este monitorizată epidemiologic.

Este un protocol gândit de autoritățile ungare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, aplicat tuturor celor care călătoresc în Ungaria din zone cu risc ridicat de infectare.

În mod normal, „Stickerul Roșu” este aplicat pe poarta casei sau ușă apartamentului cetățenilor maghiari sau străini, care vin din zone cu risc ridicat de infectare sau au fost testați pozitiv la intrarea în Ungaria cu COVID-19, și au fost plasați sub monitorizare epidemiologică timp 14 zile în acestă țară, adică, se află în carantină.

Acum, revenind la camioanele care vin din Italia și au marfă pentru Ungaria.

Având în vedere că șoferii de camioane nu se supun carantinei sau autoizolării la domiciliu timp de 14 zile, nicăieri în Europa, autoritățile maghiare au găsit o soluție (Stickerul Roșu) prin care să-i izoleze temporar în camion pe cei care vin din zone de risc (exemplu, Italia) și au descărcare în Ungaria.

VEZI ȘI: Germania a relaxat legislația privind programul de condus și odihnă al șoferilor

Așadar, conform informațiilor de pe „Stickerul Roșu”, șoferul camionului nu are voie să coboare sau să primească pe cineva în cabină, în afară de PERSONALUL AUTORIZAT. Acesta trebuie să meargă direct spre destinația de descărcare și să rămână în cabină pe întreaga durată a operațiunii.

Despre "Stickerul Roșu" lipit la intrare în Ungaria pe camioanele cu marfă din Italia

La finalizarea operațiunii de descărcare, șoferul va primi din partea beneficiarului un document în limba maghiară, tradus inclusiv în limba engleză, prin care se confirmă descărcarea în locația conform CMR, tipul de marfă conform numărului EKAER, intervalul de timp în care s-a efectuat operațiunea.

De asemenea, documentul conține informații de indentificare ale camionului și semiremorcii (numărul de înmatriculare).

! IMPORTANT !

🔴 Acest document va fi predat/arătat autorităților maghiare din punctul de frontieră la ieșirea din Ungaria. Fără acest document, camionul nu poate părăsi teritoriul Ungariei!

🔴 „Stickerul roșu” este dezlipit doar de către o persoană autorizată! Dezlipirea lui neautorizată este infracțiune și se pedepsește conform legilor din Ungaria.

Din aceeași categorie...

Back to top button