Ecofriendly

Detalii despre camionul electric Hyzon cu hidrogen (VIDEO)

Hyzon Motors, companie care produce vehicule comerciale alimentate cu hidrogen în SUA, China și Australia, a oferit recent mai multe detalii despre modelul european fabricat în Olanda.

Start-up-ul american Hyzon Motors a deschis anul trecut primul sediu european, în Olanda, unde produce un camion greu electric alimentat cu hidrogen, bază pe modelul DAF XF.

Detalii despre camionul electric Hyzon cu hidrogen (VIDEO)

La exterior, cea mai importantă diferență față de un XF convențional este prezența rezervoarelor de hidrogen. În acest caz, avem patru rezervoare, cu o capacitate de 5 kg de hidrogen fiecare. Cele 20 de kg de gaz, stocate la o presiune înaltă, de 350 bar, sunt suficiente pentru o autonomie cuprinsă între 400 și 600 km.

Hyzon camion hidrogen pila de combustieDe la rezervoare, carburantul merge la celulele de combustie, unde are loc tranziția din hidrogen în electricitate. Sistemul de celule de combustie este plasat sub cabină, în locul motorului diesel de la camionul normal.

VEZI ȘI: Ford F-Max cu rezervoare de hidrogen

Energia electrică este apoi convertită în convertorul DC/DC, pentru a ajunge la voltajul nececesar bateriilor de tracțiune și motorului electric. Bateriile de tracțiune sunt plasate de o parte și de alta a șasiului, în locul rezervoarelor de motorină de la camioanele clasice.

Motoarele electrice și cutia de viteze sunt montate pe puntea spate. Hyzon oferă pentru camionul său cu hidrogen un sistem de propulsie modular, cu putere maximă de până la 500 kW (670 CP).

Din aceeași categorie...

Back to top button