CamioaneDakar Rally

Detalii despre camionul Kamaz folosit în Dakar Rally 2020

Dakar Rally este cea mai dură competiție de rally raid din lume, iar vehiculele care concurează în această etapă au de înfruntat cele mai dure condiții.

Dintre toate categoriile prezente la startul Dakar Rally 2020, cea mai interesantă este cea dedicată camioanelor, iar camionul echipei Kamaz Master este unul care se va duela pentru prima poziție în clasamentul general.

Detalii despre camionul Kamaz folosit în Dakar Rally 2020

Pentru a înțelege cât mai rapid situația din teren, cei de la Red Bull au pregătit un material special dedicat camionului Kamaz.

Acesta concurează în clasa T4.2, camioane modificate. Resursele modelului sunt dezvoltate de un motor turbo cu șase cilindri și 13 litri. Puterea totală ajunge la 1.150 de cai.

Kamaz este un camion mare și toate elementele sunt mari. Iar aici trecem și roțile. Fiecare roată prezentă pe camionul din Dakar are 150 de kilograme, iar în total, vehiculul cântărește 9.5 tone. Un lucru extrem de important este distribuția perfectă a maselor între punți.

Fiind un camion gândit pentru rally-raid, consumul de carburant este și el unul pe măsură. Cam 200 de litri/100 de kilometri în regim de competiție. Pentru a se asigura că ajung la finalul probelor care măsoară și peste 700 de kilometri, dezvoltatorii au montat pe puntea spate un rezervor de 1.000 de litri.

VEZI ȘI: Rusul Andrey Karginov câștigă etapa a treia a Dakar Rally 2020

Și pentru a trece cu bine peste toate obstacolele întâlnite în drum, camionul Kamaz dispune de tracțiune integrală.

În ultimii trei ani, Eduard Nikolev a pilotat un Kamaz și a câștigat Raliul Dakar. Mai mult decât atât, Kamaz are 16 victorii în Dakar, cele mai multe deținute de un constructor până acum.

Din aceeași categorie...

Back to top button