Detalii despre noul Peugeot Expert, utilitara francezilor disponibilă în 3 variante de caroserie

Detalii despre Peugeot Expert, utilitara francezilor disponibilă în 3 variante de caroserie
Peugeot a făcut publice primele informații și detalii despre noul Peugeot Expert, disponibil în 3 variante de caroserie.

Van-ul constructorului francez are la bază platforma modulară EMP2 a grupului PSA Peugeot Citroen și promite o serie de tehnologii moderne, dar și caracteristici speciale utilitarelor.

Detalii despre noul Peugeot Expert, utilitara francezilor disponibilă în 3 variante de caroserie

Noul Peugeot Expert poate fi comandat în trei variante de caroserie: Combi, cu spațiu pentru nouă pasageri, Extended Cabs, cu cinci sau șase locuri, și Platform Cab, disponibilă pentru conversii.

Așa cum era de așteptat, Peugeot Expert va fi oferit în trei versiuni de lunimi. Cea mai compactă dintre acestea are o lungime de 4.6 metri. Clienții vor putea alege și o versiune de 4.95 de metri, dar și o variantă cu o lungime de 5.3 metri.

Lungimea maximă disponibilă pentru transport ajunge la 4 metri, ar capacitatea maximă de încărcare ajunge până la 1.400 de kilograme, în funcție de motorizarea aleasă și de lungimea acesteia.

Pentru caracteristici mai bune în oraș, variantele cu lungimea de 4.6 metri și 4.95 de metri au o înălțime de 1.9 metri, putând astfel să ajungă și în parcările subterane ale centrelor comerciale.

Noul Expert poate fi comandat cu un motor diesel cu patru cilindri cu puteri cuprinse între 95 de cai putere și 180 de cai putere. Cuplul motor variază și el de la 210 Nm la 400 Nm, iar marea majoritate a versiunilor vin cu un sistem Start-Stop. Clienții vor putea comanda fie o cutie manuală cu șase trepte, fie cu una automat, tot cu șase rapoarte.

VEZI ȘI: Tahograful, un ”rău” absolut necesar în transportul rutier

Cea mai frugală versiune promite să consume doar 5.1 litri/100 de kilometri, în timp ce emisiile de CO2 ajung până la 140 de grame pe kilometru.

Tehnologia Moduwork permite o modularitate sporită pentru configurarea scaunelor, un sistem head-up display, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, sistem automat pentru acționarea automată a ușilor laterale, frânare automată și lumini automate.

Pe lista de opționale, francezii pun un sistem de navigație 3D, comandă vocală, o cameră pentru mersul cu spatele cu vedere la 80 de grade și un sistem capabil să ofere informații din trafic în timp real.

Lista completă de motorizări disponibile: 1.6 litri de 95 CP cu transmisie manuală cu 5 trepte, 1.6 litri de 95 CP cu Start-Stop și cutie robotizată, 1.6 litri de 115 CP cu transmisie manuală cu 6 trepte și Start-Stop, 2.0 litri de 120 de cai cu transmisie manuală cu 6 trepte și Start-Stop, 2.0 litri de 150 CP cu transmisie manuală cu 6 trepte și Start-Stop și 2.0 litri de 180 CP cu o cutie automată cu 6 trepte și sistem Start-Stop.

https://www.youtube.com/watch?v=8gvmDXAPilk

Follow #infotrucker