Camioane

Detalii despre programul camionului electric cu hidrogen Nikola

Nikola, parte a CNH Industrial, și-a prezentat planurile privind producția și comercializarea camionului cu hidrogen în Statele Unite.

Pe 23 februarie, producătorul american Nikola a oferit mai multe detalii despre planurile sale în ceea ce privește producția și comercializarea camionului electric cu hidrogen (FCEV) pe piața nord-americană.

Detalii despre programul camionului electric cu hidrogen Nikola

După startul producției camionului electric cu baterii Tre (BEV) în Statele Unite, Nikola intenționează să introducă pe piață și versiunile electrice cu hidrogen ale modelelor Nikola Tre și Nikola Two, care vor putea indentificate după inițialele FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) și vor avea o autonomie cuprinsă între 300 și 800 de mile.

”Planul nostru este să intrăm pe piață pas cu pas ”, a explicat Jason Roycht, CEO Nikola.

Modelul Nikola Tre FCEV se adresează transportului regional de mărfuri pe distanțe de până la 500 de mile, în special aplicațiilor în care este necesară un plus de sarcină utilă și realimentare rapidă.

VEZI ȘI: Daimler și Volvo au finalizat fuziunea pentru hidrogen

Primele prototipuri ale modelului Nikola Tre FCEV vor fi produse în al doilea trimestru a lui 2021 la Ulm și în Arizona, iar testarea și validarea acestora va continua până în 2022. Producția de serie este programată să înceapă în a doua jumătate a lui 2023.

Detalii despre programul camionului electric cu hidrogen Nikola

Modelul dedicat transportului rutier de mărfuri pe distanțe lungi din Statele Unite se numește Nikola Two FCEV Sleeper și va avea o autonomie declarată de 900 de mile (1448 de kilometri).

Acesta va avea și o versiune dedicată transportului regional, care va avea o autonomie de 500 de mile (800 km). Camionul va fi baza pe un șasiu special conceput pentru transportul pe distanțe lungi din Statele Unite și se așteaptă să fie lansat la sfârșitul lui 2024.

Detalii despre programul camionului electric cu hidrogen Nikola

Nikola Tre FCEV și Nikola Two FCEV Sleeper vor împărți module de pile de combustie și sisteme scalabile de stocare a hidrogenului. Ambele sisteme sunt în prezent dezvoltate și testate de companii industriale de top în cooperare cu Nikola Engineering.

Din aceeași categorie...

Back to top button