EconomicLogistica

Deutsche Bahn începe procesul de vânzare a DB Schenker

Deutsche Bahn AG a dat semnalul de start pentru procesul de vânzare a filialei sale de logistică DB Schenker.

Grupul DB a anunțat un proces deschis și nediscriminatoriu de vânzare a acțiunilor. Condiția pentru vânzare este ca aceasta să fie în mod clar avantajoasă din punct de vedere economic pentru Deutsche Bahn, din toate punctele de vedere.

Potrivit anunțului de vânzare, piața internațională de logistică oferă perspective excelente de creștere pe termen lung. DB Schenker este bine poziționată pe piață, ca una dintre primele 4 companii globale de logistică. DB Schenker a adus o contribuție foarte pozitivă la dezvoltarea economică a Grupului DB de ani de zile. Cu toate acestea, filiala DB va avea nevoie de mai mult capital și flexibilitate în viitor pentru propria sa creștere.

Veniturile dintr-o eventuală vânzare ar trebui să rămână în întregime în Grupul DB și o mare parte ar trebui să fie destinată reducerii datoriilor. O vânzare ar crește în mod semnificativ și concentrarea Deutsche Bahn asupra activității sale de bază. ”Scopul este de a aduce mult mai mult trafic pe calea ferată, pentru climă, oameni și economie”, se mai arată în anunț.

VEZI ȘI: Programul companiilor de curierat de Crăciun și Revelion

În decembrie 2022, Consiliul de Supraveghere al Deutsche Bahn AG a însărcinat Consiliul de Administrație al DB să examineze și să pregătească o vânzare de până la 100% din acțiunile DB Schenker. Decizia finală privind vânzarea DB Schenker va fi prezentată separat Consiliului de Supraveghere al DB AG pentru rezolvare la sfârșitul procesului de vânzare. Procesul este supus evoluțiilor de pe piețele de capital.

DB Schenker este poziționată în toate zonele relevante ale pieței (transport terestru, aerian și maritim), oferind și soluții logistice complexe și specializate. Cu aproximativ 76.600 de angajați în peste 1.850 de locații din peste 130 de țări, compania este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de logistică la nivel mondial.

Din aceeași categorie...

Back to top button