In FocusȘtiri

Dezbateri în Senatul italian pe tema meseriei de șofer de camion

Petiția cu titlul „Șofatul camionului este dificil”, inițiată de Secretariatul Provincial din Taranto și delegația Country Driver Club din partea Trasportounito Președinției, reprezintă o acțiune pentru ca activitatea dificilă de șofer de camion să fie recunoscută prin lege.

Cele două entități implicate în organizarea petiției au colectat semnături începând cu luna aprilie a anului trecut, producând o sensibilizare a șoferilor profesioniști care a ajuns acum în Parlament.

Conform publicaței Uomini e Trasporti, săptămâna trecută, patru senatori italieni (Bartolomeu Pepe, Michelino Davico, Joseph Vacciano și Francesco Molinari) ce au format un grup mixt au prezentat un răspuns în scris în care vor să știe în plus ce alte măsurile vor fi luate pentru recunoașterea muncii de șofer profesionist ca activitatea „dificilă”, ca în baza informațiilor primite, să fie reduși anii de muncă pentru șoferi de camion (inclusiv pentru cei care desfășoară activități independente).

Dezbateri în Senatul italian pe tema meseriei de șofer de camion

De asemenea, voința reală a Guvernului din Italia este de a rezolva situația dramatică a sute de șoferi de camion care se află în perioada de tranziție între încetarea contractului de muncă și primirea unei pensii. Un suport pentru inițiativa a venit din partea IDV, care a anunțat că lucrează la o propunere de lege care urmează să fie prezentată, Executivului italian.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button