EcofriendlyȘtiri

Germania alocă 900 de mil. de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor cu hidrogen

Dezvoltarea tehnologiilor pe bază de hidrogen devine strategie națională în Germania, guvernul alocând 900 de milioane de euro pentru asta.

Din ce în ce mai mulți experți spun că viitorul transportului rutier de mărfuri se află în tehnologia cu hidrogen. Dar, mai este un drum destul de lung până acolo.

Germania alocă 900 de mil. de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor cu hidrogen

Este nevoie de o ofertă în ceea ce privește camioanele, dar și în ceea ce privește infrastructura de puncte de alimentare. Și, cel mai important, hidrogenul să fie produs din surse sustenabile și nepoluante.

Guvernul Germaniei a recunoscut potențialul acestei soluții și vrea să investească în dezvoltarea tehnologiilor pe bază de hidrogen. În același timp, Germania vrea să facă din asta o prioritate în momentul în care va ajunge la președinția Consiliului UE. De asemenea, guvernul a propus o strategie națională și a prezentat un proiect de 21 de pagini care să pună la punct atât cadrul legislativ pentru a permite investitorilor privați să se implice în acest domeniu, dar și pașii pe care-I va face guvernul.

Cel mai important aspect este că pentru producția de hidrogen intră în calcul doar soluții sustenabile și nepoluante. Astfel, că doar hidrogenul produs din surse de energie regenerabile este valoros pentru guvern.

Pentru a susține dezvoltarea și implementarea tehnologiilor cu hidrogen, Germania va investi, până în 2026, aproximativ 1.4 miliarde de euro.

VEZI ȘI: Defender Europe 20: S-au stabilit rutele pe care vor circula convoaiele militare în Germania

În plus, mai are un fond de aproximativ 600 de milioane de euro pentru start-up-uri din tehnologie care se ocupă cu găsirea de soluții pentru producția de hidrogen, mai ales că este clar că acesta nu poate fi produs doar în Germania pentru a face față necesarului din industrie.

Domeniile în care se dorește trecerea la tehnologii pe bază de hidrogen sunt transportul rutier de mărfuri, transportul aerian și naval, mai ales că aici este destul de greu de implementat o infrastructură complet electrică.

Germania alocă 900 de mil. de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor cu hidrogen

În cadrul documentului cu strategia națională sunt prevăzute și 35 de măsuri care vor ajuta la implementarea acestei tehnologii, iar Germania încearcă să atragă și restul țărilor din Uniunea Europeană pentru a crea o infrastructură unitară la nivel european.

Companiile de transport și logistică au fost invitate la un dialog pe această tema și li s-a cerut să redacteze un document similar care să conțină toate nevoile și problemele pe care le văd ei la utilizarea unei astfel de soluții pentru a elimina poluarea.

Guvernul a anunțat companiile de transport că vor exista programe importante de susținere în următorii ani pentru companiile care vor să treacă pe camioane electrice sau pe hidrogen, suma vehiculată pentru susținerea achizițiilor de vehicule comerciale electrice fiind de 2.1 miliarde de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button