SustenabilitateTop News

DFDS a comandat 100 de camioane electrice Volvo FM Electric

Volvo Trucks a primit o comandă pentru 100 de camioane Volvo FM Electric din partea DFDS, cea mai mare companie de logistică din nordul Europei. Aceasta este cea mai mare comandă de camioane electrice primită până acum de Volvo.

Primele livrări pentru DFDS vor începe în trimestrul al patrulea al anului 2022 și vor continua în 2023. Camioanele vor fi folosite în sistemul logistic al DFDS din Europa, atât pentru transporturi pe distanțe lungi, cât și pe distanțe scurte.

DFDS a comandat 100 de camioane electrice Volvo FM Electric

”DFDS este determinată să își joace rolul în reducerea emisiilor de CO2 și să creeze un lanț de aprovizionare sustenabil. Știm cât de importantă este electrificarea pentru acest obiectiv și vrem să îi inspirăm și pe alții să facă pași în această tranziție”, a declarat Niklas Andersson, vicepreședinte executiv și șeful diviziei de Logistică al DFDS.

Modelul FM Electric are o masă maximă permisă de 44 de tone și o autonomie de până la 300 km. Distanța poate fi prelungită cu o sesiune de încărcare la o priză de mare putere, în timpul pauzei de prânz. De asemenea, bateriile pot fi încărcate peste noapte, la depou. DFDS a ales pentru acest contract o soluție de finanțare de la Volvo Financial Services.

DFDS a fost una dintre primele companii care a testat un camion electric Volvo FM. DFDS a folosit camionul electric pentru a livra componente la fabrica Volvo Trucks din Goteborg.

VEZI ȘI: Volvo a prezentat o cabină mai lungă cu 25 cm, cu camere video

Tendința de electrificare accelerează în piața de camioane grele. În acest an, în Europa au fost înmatriculate câteva sute de camioane electrice de peste 16 tone. Dintre acestea, aproximativ 40% sunt modele Volvo Trucks.

”Obiectivul nostru clar este de a conduce tranziția către camioane electrice, iar poziția noastră de lider de piață ne arată că suntem pe drumul cel bun. Până în 2030, vrem ca jumătate dintre camioanele noastre vândute la nivel global să fie electrice”, a spus și Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Compania a început în 2019 producția de serie a camioanelor electrice. Gama include în model 6 modele, 5 în Europa (Volvo FL Electric, Volvo FE Electric, Volvo FH Electric, Volvo FM Electric și Volvo FMX Electric) și unul în America de Nord (Volvo VNR Electric).

DFDS a comandat 100 de camioane electrice Volvo FM Electric

Din aceeași categorie...

Back to top button