LogisticaTop News

DFDS a suspendat temporar serviciul regulat de feribot între Calais și Sheerness

Serviciului regulat de feribot între Calais (Pas-de-Calais) și Sheerness (Marea Britanie), oferit de DFDS pentru unități de marfă neînsoțite, rămâne în continuare suspendat temporar.

Din 15 ianuarie, compania de transport maritim daneză DFDS a suspendat serviciul zilnic de feribot pentru unități de marfă neînsoțite între Calais (Franța) și Sheerness (Marea Britanie), din cauza unei dispute sindicale din Calais.

DFDS a suspendat temporar serviciul regulat de feribot între Calais și Sheerness

Deși pe 20 ianuarie reprezentații DFDS au avut o întâlnire cu sindicaliștii francezi, această nu a dus la niciun rezultat. Eforturile de a găsi o soluție sunt îndelungate.

„Negocierile cu partenerii din Calais, care sunt esențiali pentru funcționarea liniei, nu au dus la o soluție care să ne permită să continuăm. Fără ajustările de cost pe care le-am identificat prin negocieri, nu este viabil să restabilim linia”, a explicat Wayne Bullen, director de vânzări de marfă la DFDS.

VEZI ȘI: Noi locuri de parcare pentru camioane în Baden-Württemberg, până în 2030

Între timp, clienții s-au transferat pe ruta principală a DFDS, Dover – Calais, pentru a continua operațiunile.

Inaugurat în iulie 2021, serviciul de feribot poate transporta până la 165 de unități de marfă neînsoțite (semiremorci sau containere), iar tranzitul durează cinci ore. Acesta a fost primul serviciu regulat de feribot către Sheerness de când Olau Line a încetat să opereze această rută în 1994.

DFDS operează pe această rută un feribot închiriată de la Maxine, cunoscută anterior ca Gothia Seaways.

Din aceeași categorie...

Back to top button