Sustenabilitate

DFDS comandă încă 25 de camioane electrice Volvo

DFDS, cea mai mare companie de logisticî din nordul Europei, a comandat încă 25 de camioane electrice grele Volvo, pe lângă cele 100 de unități Volvo FM Electric contractate în octombrie.

Astfel, comanda DFDS a ajuns la 125 de camioane electrice Volvo FM. Noile camioane, care vor fi folosite pentru transporturi în sistemul logistic european al DFDS, vor fi livrate începând din trimestrul al patrulea al anului 2022.

DFDS comandă încă 25 de camioane electrice Volvo

”Încă o dată, DFDS a confirmat încrederea în acest parteneriat și tehnologia Volvo. Suntem fericiți că transportatorii încep să vadă avantajele eletromobilității”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

”Investițiile ecologice în industria de transport greu sunt necesare pentru a atinge reducerile de emisii dorite de DFDS, clienți și societate”, a spus și Niklas Andersson, Vicepreședinte Executiv și șef al departamentului de Logistică al DFDS.

VEZI ȘI: Ce sunete artificiale emit camioanele electrice Volvo (VIDEO)

Volvo FM Electric va permite parcurgerea a până la 500 km într-o zi de muncă, cu încărcări intermediare în pauza de prânz. Modelul poate fi folosit în combinații de până la 44 de tone. Bateriile pot fi încărcate atât la stații lente (peste noapte, la depou), cât și la stații rapide (pe traseu).

Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor electrice în 2019, cu modelele urbane FE Electric și FL Electric. Gama de produse europeană a fost extinsă de curând cu modelele FH Electric, FM Electric și FMX Electric.

Dintre camioanele electrice de peste 16 tone înmatriculate în Europa până acum, Volvo Trucks are o cotă de piață de puțin peste 40%.

Din aceeași categorie...

Back to top button