ȘtiriTop News

DFDS stabilește noi standarde de transport cu feribotul în Marea Baltică

DFDS, una dintre cele mai mari companii de transport cu feribotul din Europa de Nord, stabilește noi standarde pentru șoferii de camion cu cele două nave RoPax noi, Luna și Aura Seaways.

Livrat în luna februarie 2022, Luna Seaways, cel mai mare și mai modern feribot de marfă și pasageri (RoPax) al DFDS a andocat săptămâna aceasta la Marmormolen în Copenhaga, după o călătorie de mai multe săptămâni din Asia către Europa.

DFDS stabilește noi standarde de transport cu feribotul în Marea Baltică

Luna Seaways, împreună cu nava sa soră, Aura Seaways, face parte dintr-o comandă de șase nave noi plasată de DFDS. Livrată cu două luni mai devreme decât sora sa, Aura Seaways a fost deja implementată pe ruta Karlshamn (Suedia) – Klaipeda (Lituania), în timp ce Luna Seaways este de așteptat să fie pe deplin operațională începând cu 29 aprilie.

„Era nevoie de creșterea capacității rutelor DFSS către țările baltice, în special către Lituania. Implementarea navelor Luna și Aura Seaways oferă oportunități bune de creștere. Capacitatea crescută înseamnă, de asemenea, că suntem bine echipați pentru a oferi clienților noștri o flexibilitate mult mai mare în planificarea exporturilor lor”, spune Anders Refsgaard, vicepreședinte pentru activitățile DFDS în Țările Baltice.

Construcția noilor feriboturi RoPax a început încă din 2015 la șantierul naval Guangzhou Shipyard International (GSI), ca parte a strategiei DFDS de extindere a rețelei de rute. Este pentru prima dată în peste 40 de ani când compania de transport maritim și logistică daneză a comandat noi feriboturi.

VEZI ȘI: Transport Janssens a comandat 30 de camioane Scania 530 S V8

„Aceștia se vor putea relaxa în zona Road Kings – o zonă care le este 100% dedicată, pot face un duș sau să se odihnească câteva ore într-una dintre cabinele moderne”, mai spune Anders Refsgaard.

Luna Seaways are o lungime de 230 de metri, o lățime de 31,6 metri și are o greutate de 17.250 de tone. Aceasta poate acomoda în suprafața destinată mărfurilor, care are 9000 mp (4500 metri de bandă) până la 273 de semiremorci și 73 de autoturisme. De asemenea, nava are 250 de cabine duble și poate transporta un total de peste 600 de pasageri simultan.

Pentru cei care sunt mai puțin familiarizați cu termenul, RoPax este denumirea scurtă folosită pentru navele de rulare/retragere pentru transportul vehiculelor comerciale și autoturismelor, care pot găzdui separat un număr mare de pasageri, pentru călătorii mai scurte. Practic, RoPax înseamnă navă RoRo de pasageri.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button