LogisticaTop News

DHL continuă parteneriatul logistic cu Formula 1

Prin prelungirea parteneriatului logistic cu Formula 1, DHL devine cel mai îndelungat partener global al sportului.

DHL au anunțat prelungirea parteneriatului cu Formula 1, vechi de 20 de ani, și dublarea flotei de camioane alimentate cu biocombustibil folosite în logistica acestui sport.

Pe parcursul celor 20 de ani de parteneriat, Formula 1 și DHL au experimentat transformări semnificative, în special un calendar extins, care anul acesta cuprinde 24 de curse și a fost raționalizat pentru a crea un flux mai bun de curse în anumite regiuni pentru a reduce distanța de transport de marfă parcursă între evenimente.

Totuși, cea mai notabilă schimbare a avut loc în 2019, când Formula 1 și-a anunțat obiectivul Net Zero, în cadrul căruia logistica multimodală de top la nivel mondial a DHL, care încorporează transportul rutier, aerian și maritim, reprezintă un factor cheie în reducerea emisiilor de carbon legate de logistică.

Anul trecut, DHL a introdus în logistica Formula 1 din Europa camioane alimentate cu biocombustibil (HVO). Pentru noul sezon, gigantul german din curierat și logistică va dubla numărul acestora, ajungând la un total de 37 de camioane. Fiecare camion, în medie, realizează o reducere de 83% a emisiilor de carbon în comparație cu unul care utilizează motorină fosilă.

VEZI ȘI: Routier European Transport va opera terminalul intermodal Oradea pentru următorii 10 ani

Pe lângă introducerea de camioane alimentate cu HVO, DHL a utilizat în operațiunile sale avioane Boeing 777 cu consum redus de combustibil. Aceste avioane au dus la o reducere semnificativă de 17% a emisiilor de carbon în comparație cu aeronavele tradiționale. DHL și Formula 1 rămân fermi în angajamentul lor față de agenda ecologică și vor continua să exploreze inițiative logistice sustenabile suplimentare pe parcursul sezonului următor.

Până la 1.400 de tone de marfă transportată

Sezonul 2024 debutează în Bahrain, pe 29 februarie. Desfășurat în 21 de țări și pe cinci continente, acest sezon include trei curse triple și cinci duble – cu Formula 1 revenind în China pentru prima dată de la pandemia de coronavirus. DHL alimentează efortul logistic enorm de a transporta până la 1.400 de tone de marfă de mare valoare la fiecare cursă. Aceasta include monoposturi, anvelope, piese de schimb, combustibil, echipamente de transmisie și echipamente de marketing și ospitalitate.

Echipa de logistică a DHL Motorsports este formată din 100 de specialiști, dintre care până la jumătate lucrează la fața locului. Un nou motorhome DHL va fi introdus pentru anumite curse europene din calendarul Formulei 1, care va servi drept bază de reședință desemnată pentru echipă. Echipat cu panouri solare, stații de încărcare și de reciclare, acest motorhome sustenabil va fi transportat cu ajutorul unui camion alimentat cu biocombustibil.

Din aceeași categorie...

Back to top button