GreenZone

Shell va instala noi stații de încărcare pentru autoutilitare electrice DHL Express, în Franța

În baza unui parteneriat inițiat în august 2020, Shell va instala noi stații de încărcare pentru 140 de autoutilitare electrice ale DHL Express, în Franța.

Angajat într-o abordare eco-responsabilă, care vizează atingerea unui nivel de neutralitate în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon pentru 90% din flota sa de vehicule până în 2030 în Franța, DHL Express a apelat la Shell pentru a instala noi stații de încărcare pentru 140 de vehiculelor electrice de livrare, până în iulie 2022, în Franța.

„Accesul la stațiile de încărcare este un aspect esențial pentru a facilita utilizarea vehiculelor electrice și pentru a încuraja dezvoltarea acestora. Dorința noastră a fost de a crea o infrastructură curată și la scară largă pentru a simplifica încărcarea zilnică a șoferilor noștri, de a sprijini managementul schimbării cu o rețea puternică și de a permite partenerilor noștri să beneficieze de această rețea”, explică Laurent Zerafa, manager al serviciului de flotă auto la DHL Express France.

Pe lângă echipamente și instalarea stațiilor, Shell pune la dispoziția DHL Express și diverse servicii, inclusiv o platformă online de management a infrastructurii pentru controlul costurilor de încărcare, rambursarea automată a încărcărilor efectuate la fața locului de către partenerii de transport subcontractați și diverse servicii de „Smart Charging”, care se referă la toate soluțiile și tehnologiile menite să optimizeze încărcarea vehiculelor electrice, cum ar fi Dynamic Power Sharing for Business.

Serviciul permite, în special DHL Express, să mărească viteza de încărcare sau numărul de stații pe fiecare locație, datorită unei distribuții în timp real a energiei disponibile între clădire și terminale, în funcție de consumul fiecăruia, fără a crește contractul de electricitate sau a risca un scurtcircuit.

VEZI ȘI: Fiat Professional a lansat noul Fiat E-Doblo, care promite o autonomie de peste 280 km

„Acest parteneriat cu DHL Express France este emblematic pentru know-how-ul nostru de a sprijini companiile în tranziția lor energetică cu soluții de încărcare electrică eficiente, inteligente și scalabile. Având ca obiectiv operarea a 500.000 de puncte de încărcare la nivel mondial până în 2025, Shell intenționează să fie un actor cheie în susținerea electrificării flotelor”, spune Cédric Thillou, director al departamentului de soluții de flotă și mobilitate din Franța al Shell Fleet Solutions.

Cu 266 de tone de CO2 mai puțin

Intalarea stațiilor de încărcare se înscrie în politica DHL Express „Go Green” și, în special, în ceea ce privește reducerea emisiilor de CO2 pe primul și ultimul kilometru, cu obiective ambițioase de reducere cu 70% până în 2025 și cu 90% până în 2050.

Cele 260 de stații de încărcare deja montate de Shell în 24 de locații DHL Express din Franța, aproape jumătate disponibile în regiunea Ile-de-France, în special în locația din Gennevilliers, care are peste 64 de stații de încărcare, a permis DHL Express Franța să economisească 266 de tone de CO2 de la începutul parteneriatului, în august 2020.

Până la începutul anului 2023, DHL Express are planificat să echipeze alte 15 locații din Franța, ceea ce înseamnă peste 100 de stații suplimentare care vor completa infrastructura de încărcare. Astfel, DHL Express devine cel mai bine echipat furnizor de servicii de curierat din Franța și unul dintre primii din Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button