AnvelopeUtilitare ușoare

DHL Express va testa anvelopele fără aer Michelin UPTIS

Michelin UPTIS, un prototip de anvelopă fără aer, rezistentă la perforare, va fi testat până la finalul anului pe vehicule de livrări ale DHL Express.

Aprope 50 de utilitare de livrări ale DHL Express din Singapore vor fi echipate până la finalul anului cu anvelope Michelin UPTIS. Programul pilot a început la 10 ianuarie, când primele vehicule astfel echipate au făcut primele livrări.

DHL Express va testa anvelopele fără aer Michelin UPTIS

Grație parteneriatului dintre DHL și Michelin, prototipul fără aer face un nou pas înainte, cu un an mai devreme decât era programat inițial. Michelin UPTIS este un ansamblu roată-anvelopă rezistent la perforare, fără aer comprimat, proiectat pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare.

Rolul aerului a fost preluat de o structură revoluționară, capabilă să susțină greutatea vehiculului, dar și să garanteze confortul și siguranța. Soluția permite utilizatorilor să scape de grijile pericolelor care au impact asupra anvelopelor, reducând numărul de anvelope casate din cauza perforărilor.

În afară de scăderea frecvenței de înlocuire a anvelopelor, soluția permite companiilor să își optimizeze activitățile prin eliminarea procedurilor de verificare a presiunii în roți.

VEZI ȘI: ZF a prezentat o centură de siguranță încălzită pentru vehicule electrice

”Michelin UPTIS este o inovație majoră în domeniul anvelopelor. Rezultat a aproximativ 50 de patente, prototipul demonstrează capacitatea Michelin de a inova în favoarea siguranței și a mediului. Suntem încântați că DHL are încredere să își echipeze flota cu primele anvelope Michelin UPTIS”, a declarat Bruno De Feraudy, Director pentru activitățile OEM ale Michelin Group.

Tehnologia fără aer este fundamentală în viziunea Michelin de anvelope 100% sustenabile până în 2050. În prezent, aproximativ 20% dintre anvelope sunt casate prematur din cauza penelor și exploziilor (12%) sau a uzurii neregulate cauzate de presiunea incorectă (8%). Michelin estimează că tehnologia poate evita casarea a până la 200 de milioane de anvelope anual, la nivel mondial.

Din aceeași categorie...

Back to top button