GreenZoneSport

DHL face logistica Formula 1 cu 18 camioane alimentate cu HVO

DHL introduce o flotă de 18 camioane noi alimentate cu biodieselul HVO, care se vor ocupa de logistica europeană pentru Formula 1.

DHL și Formula 1 duc logistica sustenabilă la un nou nivel cu inițiativa din acest an. DHL introduce prima sa flotă alimentată cu biocarburant, folosind 18 camioane noi cu HVO pentru a susține obiectivul Fomula 1 de a-și reduce la zero emisiile de CO2 până în 2030.

DHL face logistica Formula 1 cu 18 camioane alimentate cu HVO

Noile camioane, capabile să fie alimentate cu HVO100, vor face livrările la toate cursele europene din 2023. Fiecare camion se va bucura de emisii de carbon mai mici cu cel puțin 60% față de carburantul standard, cu potențial pentru economii și mai mari.

”Parteneriatul nostru cu Formula 1 ne arată dedicarea comună pentru sustenabilitate și reducerea amprentei de carbon. Cele 18 camioane noi vor contribui la reducerea emisiilor flotei DHL și ne vor ajută sa arătăm fanilor și clienților că este posibil să aduci farmecul F1 și într-o manieră sustenabilă”, a declarat Arjan Sissing, șeful departamentului Global Brand Marketing al Deutsche Post DHL Group.

VEZI ȘI: Test în România cu a treia generație Volvo FH 500 I-Save

Camioanele noi cu emisii reduse au același nivel de performanță în ce privește sarcina utilă și autonomia ca modelele echivalente diesel. ”Fiecare camion poate avea până la 40 de tone și călători până la 3.500 km cu un rezervor de 1.000 de litri. Pentru cursele de Formula 1, camioanele vor fi alimentate doar cu HVO100”, a spus și Paul Fowler, șeful DHL Motorsports Logistics.

DHL a echipat camioanele și cu GPS pentru a monitoriza consumul și a optimiza rutele. În acest sezon, echipa DHL motorsport va acoperi aproximativ 150.000 km, transportând până la 1.400 de tone de marfă pentru fiecare cursă. Până lângă mașinile de Formula 1, anvelopele, piesele de schimb, echipamentele de transmisiuni și ospitalitate sunt de asemenea transportate la fiecare destinație.

Din aceeași categorie...

Back to top button