DHL Freight și-a extins flota cu 30 de camioane noi, ca parte a unui proiect de recrutare al șoferilor

DHL Freight și-a extins flota cu 30 de camioane noi, ca parte a unui unui proiect de recrutare al șoferilor
DHL Freight și-a extins flota cu 30 de camioane noi de 12 tone, aceasta reprezentând o fază în cadrul unui proiect de recrutare al șoferilor de camioane.

Lansat în noiembrie 2018 la filialele DHL Freight din Erfurt, Koblenz, Malsfeld, Maintal și Sehlem, acest proiect de recrutare al șoferilor își propune să pună bazele unei creșteri pe termen lung a capacităților de gestionare a cererii de transport în creștere.

DHL Freight și-a extins flota cu 30 de camioane noi, ca parte a unui proiect de recrutare al șoferilor

Prin intermediul acestui proiect, DHL Freight și-a propus să creeze până la 500 de noi locuri de muncă în Europa. Până în prezent au fost atrași 50 de șoferi de camion.

„Cererea pentru transportul pe uscat continuă să crească. În același timp, industria de transport rutier se confruntă cu un deficit din ce în ce mai mare de șoferi. Ne apropiem de această problemă proactiv prin implementarea unui nou model de lucru pentru a răspunde nevoilor șoferilor”, explică Uwe Brinks, CEO al DHL Freight.

Folosind un sistem de rotație, proiectul sporește atractivitatea meseriei de șofer de camion, precum și flexibilitatea cu care pot fi implementați aceștia.

În loc să se afle continuu pe șosea, angajații lucrează în depozite în perioadele mai puțin aglomerate și pot fi implicați ca șoferi în perioadele de vârf.

VEZI ȘI: Kögel lansează noua semiremorcă Cargo Rail la transport logistic 2019

„Cu noi angajați și un model flexibil de implementare, ne putem asigura că avem capacitatea de a furniza servicii de încredere clienților noștri pe tot parcursul anului. Suntem foarte multumiti de răspunsul de până acum și am salutat deja 50 de noi soferi la locatiile participante”, mai spune acesta.

DHL Freight și-a extins flota cu 30 de camioane noi, ca parte a unui unui proiect de recrutare al șoferilor

Noile camioane de 12 tone sunt produse de MAN și echipate cele mai noi sisteme de asistență, inclusiv un asistent la virare, pentru o siguranță crescută în trafic. Această tehnologie îi ajută pe șoferi să prevină coliziunea cu un biciclist sau pieton, atunci când efectuează virajul la dreapta.

De asemenea, camioane vor furniza capacități de transport suficiente în timpul sezoanelor de vârf – în special pe “primă milă” și “ultima milă”.

În conformitate cu programul ecologic GoGreen al DHL, 15 dintre cele 30 de camioane sunt echipate ramă fotovoltaică pe acoperiș, dezvoltată de TRAILAR, care este conectată la bateria vehiculului.

Soluția produce o cantitate suficientă de energie necesară pentru acționarea liftului din spate sau a aerului condiționat, economisindu-se astfel până la 5% combustibil. TRAILAR poate economisi până la 4 tone de CO2 pe an per vehicul.

Follow #infotrucker