Logistica

DHL se ocupa de logistica vaccinului anti COVID-19 în Saxonia Inferioară

Saxonia Inferioară este unul dintre primele landuri ale Germaniei federale care au atribuit logistica (stocarea și transportul) vaccinului anti COVID-19 către DHL.


DHL va stoca în jur de 2.2 milioane de doze de vaccin anti COVID-19 și aproximativ 350 de paleți de echipamente de vaccinare pentru statul federal Saxonia Inferioară în două dintre cele peste 140 de locații certificate de Life Science Health Care. De acolo DHL va transporta vaccinul către centrele de vaccinare și spitalele din tot statul.

DHL se ocupa de logistica vaccinului anti COVID-19 în Saxonia Inferioară

Lanțul logistic pregătit de DHL va stoca vaccinurile și echipamentele de vaccinare pentru statul Saxonia Inferioară în două locații separate. De aici, dozele de vaccin vor fi preluate și pregătite pentru transport.

„O particularitate a acestui contract este că noul vaccin ARNm de la Biontech/Pfizer trebuie depozitat la temperaturi extrem de scăzute. Depozitarea și distribuția la – 70 grade Celsius reprezintă o provocare. Doar o mână de companii de logistică posedă capacitatea de răcire și transport la temperaturi atât de scăzute. Dar, anticipând, am investit din timp pentru extinderea zonelor frigorifice. Acest prim contract cu statul Saxonia Inferioară pentru gestionarea logisticii vaccinurilor COVID-19 subliniază rolul decisiv pe care Deutsche Post DHL Group îl va juca în combaterea pandemiei”, a declarat Oscar de Bok, directorul departamentului de aprovizionare al Deutsche Post DHL Group.

De asemenea, se planifică păstrarea dozelor de vaccin în diferite intervale de temperatură. Pe lângă vaccinurile ARNm, care trebuie stocate la – 70 grade Celsius, sunt prevăzute și capacități de răcire pentru alte doze de vaccin, care vor fi stocate la -20 grade sau la 2 până la 8 grade Celsius.

VEZI ȘI: Brexit: Traficul de camioane între Franța și Marea Britanie s-a dublat în ultimele zile

”Pregătirile pentru viitoarele vaccinări COVID-19 reprezintă o provocare organizațională uriașă la nivelul multor structuri. Prin urmare, sunt încântat că reprezentanții landului Saxonia Inferioară au semnat un contract cu DHL, pentru ca întreaga logistică a vaccinului să aibă loc fiabil și profesionist”, a declarat dr. Carola Reimann (SPD), reprezentant al ministerului Sănătății al landului statului Saxonia Inferioară.

Pe baza structurii sale federale, responsabilitatea pentru gestionarea vaccinării în Germania revine celor 16 state individuale. Statul Saxonia Inferioară este unul dintre primele state germane care cooperează cu un furnizor privat pentru a gestiona logistica vaccinului COVID-19.

Din aceeași categorie...

Back to top button