Logistica

DHL și Kühne+Nagel se vor ocupa de transportul vaccinului anti-COVID în Germania

DHL și Kühne+Nagel sunt companiile care vor juca un rol crucial în transportul vaccinului anti-COVID în Germania, conform publicației Bild.

Conform unui articol publicat în ediția online a cotidianului Bild, DHL și Kühne+Nagel sunt companiile care vor juca un rol crucial în transportul vaccinurilor.

DHL și Kühne+Nagel se vor ocupa de transportul vaccinului anti-COVID în Germania

Sursele publicației germane spun că DHL va coordona transportul vaccinului anti-COVID pe teritoriul Germaniei, însă pentru că nu deține semiremorci frigorifice, compania va lucra cu parteneri specializați în distribuția de produse farmaceutice. În topul listei se află concernul elvețian de logistică Kühne+Nagel care are o flotă de peste 200 de semiremorci frigorifice.

Fiecare transport va avea între 12 și 15 paleți cu un total de maximum 150.000 de doze de vaccin. Până acum, DHL nu a dat nicio declarație în acest sens, spune bild.de.

În schimb, reprezentantul pentru media de la Kühne + Nagel a confirmat că s-au încheiat unele acorduri pentru distribuția vaccinului anti-COVID. Compania elveția are o rețea de distribuție importantă la nivel mondial în domeniul farmaceutic cu peste 230 de puncte de lucru în întreaga lume.

Cel mai recent hub a fost inaugurat în Bruxelles, acesta dispunând de soluții logistice pentru a depozita vaccinul, dar și pentru a-l transporta indiferent de condițiile cerute de producător.

VEZI ȘI: Unele date ar putea altera studiul CE privind impactului obligației de întoarcere acasă a camioanelor

Kühne + Nagel are camere frigorifice în centrele lor logistice, unde se pot depozita produse medicale la temperaturi cuprinse între -20 °C și 25 °C.

Conform informațiilor Kühne + Nagel, se pare că este suficient păstrarea unei temperarturi constante între +2 °C și +8 °C . Reprezentantul companiei a spus că dacă este nevoie, vaccinul poate fi transportat și depozitat și la temparaturi mult mai scăzute (între -20 °C și până la -80 °C).

DHL și Kühne+Nagel se vor ocupa de transportul vaccinului anti-COVID în Germania

De asemenea, ținând cont de cantitățile limitate, transporturile cu vaccinuri vor beneficia și de pază militară dacă este nevoie, Ministerul Apărării colaborând strâns cu Ministerul Sănătății pentru un plan de distribuție în siguranță.

Dacă totul funcționează fără probleme, în luna decembrie ar începe acțiunea de vaccinare împotriva noului coronavirus în Germania.

În România, primele doze ale vaccinului anti-COVID, dedicate celor din linia întâi vor ajunge în luna decembrie sau începutul lunii ianuarie.

Din aceeași categorie...

Back to top button