GreenZoneTop News

DHL utilizează camioane electrice în transportul intermodal din Polonia

DHL Supply Chain este primul operator logistic din Polonia care utilizează camioane electrice în transportul intermodal.

DHL Supply Chain, lider mondial în gestionarea lanțului de aprovizionare pentru o gamă largă de industrii, începe un nou capitol în industria transportului rutier din Polonia, odată cu implementarea de camioane electrice în transportul intermodal.

DHL utilizează camioane electrice în transportul intermodal din Polonia

Atingerea obiectivelor de neutralitate climatică nu este posibilă fără dezvoltarea rapidă a electromobilității. Pe lângă faptul că este un proces foarte important, acesta necesită o abordare inovatoare, colaborativă și interdisciplinară.

Cele cinci camioane electrice vor sprijini livrarea mărfurilor pe calea ferată, spre Marea Britanie. Aceasta este o soluție de transport complet nouă și arată marile posibilități odată cu tranziția la electricitate.

VEZI ȘI: Ce s-ar întâmpla dacă toate camioanele din Europa ar fi electrice

„Marii vizionari precum DHL joacă un rol important în schimbarea industriei. Avem un istoric de susținere a clienților noștri cu cunoștințe și îndrumare în ceea ce privește produsele, finanțarea, încărcarea și modul de a începe electrificarea flotei. Sunt mândră că livrăm tot mai multe camioane electrice pe piața noastră în fiecare lună, iar Volvo Trucks Polonia rămâne lider de piață în segmentul camioanelor electrice de peste 16 tone”, spune Małgorzata Kulis Volvo Trucks, director general al Volvo Trucks Polonia.

Camioanele au o baterie de 540 kWh și o autonomie de până la 300 – 350 kilometri cu o singură încărcare. Cele cinci camioane electrice vor fi încărcate cu energie provenită integral din surse regenerabile.

Din aceeași categorie...

Back to top button