Logistica

Diageo își extinde depozitul de la Timișoara

Producătorul de băuturi alcoolice Diageo a crescut cu 166% capacitatea depozitului de la Timișoara, care a devenit acum cel mai mare antrepozit fiscal din România.

După extindere, capacitatea de stocare a depozitului a crescut de la 3.000 la 8.000 de paleți. Compania și-ar putea tripla operațiunile, la 18 camioane pe zi, reducând astfel timpul de livrare cu 66%.

Diageo își extinde depozitul de la Timișoara

Hub-ul Diageo, inaugurat la Dudeștii Noi (județul Timiș) în septembrie 2021, deservește în prezent Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Macedonia, România, Slovacia și Slovenia. Acoperirea totală a crescut de la 20,5 la 25 de milioane de sticle și de la 10,5 la 13 milioane de litri. Datorită sistemului Global Diageo Track & Trace, Diageo este capabil să urmărească fiecare sticlă de la producție până la distribuitorii din fiecare țară.

”Suntem extrem de mândri că am atins un nou moment de referință pentru Diageo Eastern Europe și hub-ul nostru din Timișoara. Cererea din ce în ce mai mare pentru gama noastră largă de produse excelente ne dovedește că suntem pe drumul cel bun și, odată cu această investiție crucială, vom putea stoca mai mult și vom putea deservi partenerii și clienții noștri și mai rapid, și mai eficient”, a declarat Michael Holm, Managing Director, Diageo Eastern Europe.

VEZI ȘI: Raben Group își restructurează rețeaua cu șase locații Eurohub

”Suntem cu adevărat mândri de această realizare și foarte bucuroși să sprijinim creșterea Diageo. Poziția geografică strategică face din Timișoara un baricentru al distribuției din regiunea Europei de Sud-Est. Ceea ce nu poate însemna decât eficientizarea transportului și un nivel mai ridicat al serviciilor. Mai mult, soluția noastră de depozitare multi-client oferă eficiență operațională și posibilitatea de a împărți costurile și resursele”, a declarat Alexander Pavlov, Managing Director la FM Logistic România.

Compania a finalizat cu succes procesul de autorizare în luna aprilie. Pentru următoarea fază a parteneriatului lor strategic, Diageo și FM Logistic au semnat un Pact de Siguranță pentru a-și reafirma angajamentul față de cele mai înalte standarde de sănătate și siguranță pentru toți angajații. În plus, vor spori eforturile pentru a construi un ecosistem mai durabil și mai eficient.

Din aceeași categorie...

Back to top button