InfoTechServiceȘtiri

#Dieselgate: Volkswagen a început rechemarea vehiculelor cu probleme

Volkswagen a anunțat că la sfârșitul lunii ianuarie 2016 a început campania europeană de remediere a motoarelor diesel din seria EA189 montate pe modelul Amarok.

După ce în luna decembrie 2015 Volkswagen a prezentat Autorității Federale pentru Transport din Germania soluțiile tehnice pentru remedierea motoarele diesel din seria EA189, cu scopul adaptării acestora la standardele de emisii ale Uniunii Europene, producătorul german a început să le aplice în Germania, printr-o campanie începută cu modelul Amarok echipat cu motorul de 2 litri. În lunile următoare, aceste măsuri vor fi aplicate și la motoarele diesel de 1.2 și 1.6 litri, următorul model rechemat pentru remediere fiind Passat.

Volkswagen spune că pe motoarele EA189 de 1.2 și 2 litri va fi instalată o versiune reactualizată de software, timpul de intervenție pentru această operațiune fiind sub jumătate de oră pentru un vehicul. La motoarele 1.6 litri, pe lângă reactualizarea software-ului, ateliere autorizate Volkswagen vor instala un stabilizator în conducta de admisie a aerului. În acest caz, timpul de intervenție în service este de aproximativ 45 de minute pentru fiecare vehicul.

#Dieselgate: Volkswagen a început rechemarea vehiculelor cu probleme

Conform Autoritãții Federale pentru Transport din Germania (KBA) după instalarea noului soft, vehiculele vor corespunde normelor de poluare Euro 5.

[pullquote align=”full” cite=”Eugen Grigoraș, Brand Manager VW Vehicule Comerciale” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Cum s-a precizat și în comunicatul oficial al Autoritãții Federale pentru Transport din Germania (KBA), după acțiunea de instalare a noului soft de control al motorului, vehiculele corespund complet normelor de poluare Euro 5 și performanțele de consum, putere și emisii ale acestor vehicule nu sunt afectate.[/pullquote]

Aceste măsuri, spune Volkswagen, sunt valabile pentru toată Europa, și au ca scop remedierea problemelor motorului EA189 fără a afecta negativ performanțele sau consumul vehiculului.

[pullquote align=”full” cite=”Eugen Grigoraș, Brand Manager VW Vehicule Comerciale” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Porsche România a demarat acțiunea la începutul lunii februarie. În cazul în care clientul ratează progamarea inițială, acesta trebuie sa se reprogrameze la un alt termen.[/pullquote]

Conform Porsche România, în evidențele sale figurează astăzi 570 vehicule model Amarok și 1.853 de vehicule model Caddy.

VEZI ȘI: Volkswagen Transporter este International Van of the Year 2016

Proprietarii ale căror vehicule sunt afectate în cazul Dieselgate, vor primi două scrisori, una pentru a-i informa despre acțiunea de programare pentru vehiculul lor și a doua pentru a le face cunoscută programarea în service.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button