
Suntem convinsi ca toti fanii Volvo Trucks si nu numai isi aduc aminte de cel mai recent test comparativ realizat de suedezi. The Epic Fight, asa cum noi l-am numit, a pus fata in fata pe circuit noul Volvo FH I-Shift Dual Clutch si Koenigsegg One:1, singurul automobilul sport de serie din lume ce are raportul cal putere / kilogram de 1:1, motorul sau dezvoltand un megawatt putere.
Si chiar dacă a pierdut lupta de pe circuit, lucru absolut firesc, camionul suedezilor echipat cu noua cutie cu dublu ambreaj a reusit sa impresioneze la mai multe capitole, unul dintre acestea fiind partea de dezvoltare.
Oare catí dintre voi s-au gândit la diferențele de dezvoltare dintre Volvo FH I-Shift Dual Clutch si Koenigsegg One:1? Plecând de la informația că pentru dezvoltarea și producția a șase modele Koenigsegg One:1 au fost necesari doar doi ani, 15 ingineri și un personal de 50 de oameni, vă prezentăm ce a luat suedezilor de la Volvo Trucks să creeze noua serie FH.
20.000 de angajați implicați
Pentru a crea un camion de clasă mondială, toți cei implicați în proiect trebuie să tragă în aceeași direcție. Volvo Trucks n-ar fi putut niciodată să dezvolte seria FH fără aportul experimentaților săi angajați, din toată lumea, care au împărtășit entuziasmul lor pentru produs.
900 de șoferi chestionați
Pentru cea mai mare parte dintre șoferi, cabina este mediul de lucru pentru perioade lungi de timp, atunci când sunt plecați pe drumuri. Astfel, Volvo Trucks s-a gândit că aceștia trebuie să fie parte din procesului de dezvoltare a noului Volvo FH. Din acest motiv, 900 de șoferi profesioniști au fost chestionați, cu scopul de a obține o imagine clară a ceea vital pentru ei atunci când vine vorba de cabina.
Peste 100.000 de vehicule produse
Doar șase unități ale mnodelului One 1:1 a construit Koenigsegg în doi ani – „puțin” mai mic decât numărul de Volvo FH produse. Spre exemplu, anul trecut, Volvo Trucks a produs și livrat clienților săi din întreaga lume 115.000 de unități ale noului Volvo FH. Ca o picanterie, pentru construcția efectivă a unui Volvo FH este nevoie de doar cinci zile.
Milioane de kilometri de teste
Atunci când primul prototip de camion iese de pe linia de producție, acesta este testat peste tot în lume. Așa numitele „Camioane Fantomă” (parte neterminată din viitorul model) au fost testate și modificate în urma testelor de milioane de kilometri efectuate în toate tipurile de climat sau condiții.
100 de grade
Aceasta este o aproximare a duratei de temperatură pentru testarea pe teren a noului Volvo FH. Căldură și frig extrem, în unele dintre cele mai dificile condiții din lume, au fost perfecte pentru echipa de testare a noului Volvo FH. Camioanele au fost testate timp de doi ani, atât cât a durat dezvoltarea și producția a șase Koenigsegg One 1:1, în cele mai dure condiții climatice, de la regiunile nordice arctice ale Scandinaviei, unde temperaturile pot ajunge la sub -45°C, până în Australia, unde temperaturile ating uneori +45°C.